ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:27
 

Σημαντική άνοδος στο ΧΑΚ την Πέμπτη

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε ποσοστιαία άνοδο 1,12% και έκλεισε στις 70,61 μονάδες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει ποσοστιαία άνοδο 1,12% και να κλείνει στις 70,61 μονάδες.

Με άνοδο σε ποσοστό 1,21% έκλεισε ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κλείνοντας στις 42,51 μονάδες. Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε σε €246.946. Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, με κέρδη έκλεισε ο δείκτης των Επενδυτικών σε ποσοστό 3,74%, ακολουθούμενος από το δείκτη της Εναλλακτικής σε ποσοστό 1,44% και της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,98%. Αντίθετα με ζημιές 0,23% έκλεισαν τα Ξενοδοχεία.Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €89.178 (τιμή κλεισίματος €1,61 –άνοδος 0,75%).

Ακολούθησαν οι μετοχές των Τσιμεντοποιίων Βασιλικού με €28.560 (τιμή κλεισίματος €2,38 – άνοδος 0,85%), της Logicom με €21.125 (τιμή κλεισίματος €1,30 – χωρίς μεταβολή), της Ελληνικής Τράπεζας με €17.939 (τιμή κλεισίματος €0,876 – πτώση 0,45%) και της Πετρολίνα με €16.836 (τιμή κλεισίματος €1,06 – πτώση 1,85%). Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 11 κινήθηκαν ανοδικά, 3 πτωτικά και 8 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 157.

Διαγραφή των Εγγυημένων Ομολόγων της εταιρείας Globo Technologies UK Ltd (ΝΕΑ Αγορά)

Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε την απόφαση του για διαγραφή των Εγγυημένων Ομολόγων της εταιρείας Globo Technologies UK Ltd από τη ΝΕΑ Αγορά του ΧΑΚ, κατόπιν αιτήματος της ίδιας της εταιρείας.

Η διαγραφή των τίτλων της πιο πάνω εταιρείας από το Χρηματιστήριο θα ισχύει από τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019. Οι τίτλοι της εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι τη διαγραφή τους.

Το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε, επίσης, την επικαιροποιημένη κατάσταση τήρησης Μητρώων Μη εισηγμένων Εταιρειών από το Κεντρικό Αποθετήριο / Μητρώο (ΚΑΜ). Από της 23 Αυγούστου 2019 έχει διαγραφεί η εταιρεία LIGAYA LIMITED. Ο συνολικός αριθμός των Μη- Εισηγμένων Μητρώων μετά και την διαγραφή του εν λόγω μητρώου, έχει ανέλθει στα εβδομήντα τέσσερα.

Συνεπώς, σύμφωνα με τον Περί Αξίων και Χρηματιστήριο Αξίων Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξίων) Νόμο, με τη διαγραφή των κινητών αξιών από το Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών, ο εκδότης αυτών, υπόκειται στις διατάξεις που διέπουν τη σύσταση και λειτουργία του εκδότη ανάλογα με τη νομοθεσία που τον αφορά και αναβιώνει η υποχρέωση του προς τήρηση μητρώου και η συναφής προς την υποχρέωση αυτή ευθύνη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X