ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:38
 

Σημαντική άνοδος στο ΧΑΚ την Πέμπτη

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε ποσοστιαία άνοδο 1,12% και έκλεισε στις 70,61 μονάδες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει ποσοστιαία άνοδο 1,12% και να κλείνει στις 70,61 μονάδες.

Με άνοδο σε ποσοστό 1,21% έκλεισε ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κλείνοντας στις 42,51 μονάδες. Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε σε €246.946. Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, με κέρδη έκλεισε ο δείκτης των Επενδυτικών σε ποσοστό 3,74%, ακολουθούμενος από το δείκτη της Εναλλακτικής σε ποσοστό 1,44% και της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,98%. Αντίθετα με ζημιές 0,23% έκλεισαν τα Ξενοδοχεία.Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €89.178 (τιμή κλεισίματος €1,61 –άνοδος 0,75%).

Ακολούθησαν οι μετοχές των Τσιμεντοποιίων Βασιλικού με €28.560 (τιμή κλεισίματος €2,38 – άνοδος 0,85%), της Logicom με €21.125 (τιμή κλεισίματος €1,30 – χωρίς μεταβολή), της Ελληνικής Τράπεζας με €17.939 (τιμή κλεισίματος €0,876 – πτώση 0,45%) και της Πετρολίνα με €16.836 (τιμή κλεισίματος €1,06 – πτώση 1,85%). Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 11 κινήθηκαν ανοδικά, 3 πτωτικά και 8 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 157.

Διαγραφή των Εγγυημένων Ομολόγων της εταιρείας Globo Technologies UK Ltd (ΝΕΑ Αγορά)

Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε την απόφαση του για διαγραφή των Εγγυημένων Ομολόγων της εταιρείας Globo Technologies UK Ltd από τη ΝΕΑ Αγορά του ΧΑΚ, κατόπιν αιτήματος της ίδιας της εταιρείας.

Η διαγραφή των τίτλων της πιο πάνω εταιρείας από το Χρηματιστήριο θα ισχύει από τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019. Οι τίτλοι της εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι τη διαγραφή τους.

Το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε, επίσης, την επικαιροποιημένη κατάσταση τήρησης Μητρώων Μη εισηγμένων Εταιρειών από το Κεντρικό Αποθετήριο / Μητρώο (ΚΑΜ). Από της 23 Αυγούστου 2019 έχει διαγραφεί η εταιρεία LIGAYA LIMITED. Ο συνολικός αριθμός των Μη- Εισηγμένων Μητρώων μετά και την διαγραφή του εν λόγω μητρώου, έχει ανέλθει στα εβδομήντα τέσσερα.

Συνεπώς, σύμφωνα με τον Περί Αξίων και Χρηματιστήριο Αξίων Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξίων) Νόμο, με τη διαγραφή των κινητών αξιών από το Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών, ο εκδότης αυτών, υπόκειται στις διατάξεις που διέπουν τη σύσταση και λειτουργία του εκδότη ανάλογα με τη νομοθεσία που τον αφορά και αναβιώνει η υποχρέωση του προς τήρηση μητρώου και η συναφής προς την υποχρέωση αυτή ευθύνη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

Στην Ασία τα χρηματιστήρια, συνέχισαν την καθοδική του πορεία, με τους τρεις κύριους δείκτες να κλεινουν τη μέρα με αρνητικό πρόσημο.

Ημέρα ανάκαμψης για Wall Street

Η διαπραγμάτευση έκλεισε με τον Dow Jones Industrial Average να αναφέρει τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των τριών κύριων δεικτών ...
Του Νικόλα Βωνιάτη
 |  ΑΓΟΡΕΣ
X