ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θετικό κλίμα επικράτησε την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 65,0 μονάδες

ΚΥΠΕ

Θετικό κλίμα επικράτησε την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 65,0 μονάδες, σημειώνοντας οριακή αύξηση σε ποσοστό 0,17%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 διαμορφώθηκε στις 38,82 μονάδες, παρουσιάζοντας επίσης μικρή άνοδο κατά 0,21%. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών ανήλθε στα €66.266.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, με κέρδη έκλεισαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,32% και η Εναλλακτική Αγορά κατά 0,08%. Αμετάβλητοι παρέμειναν οι δείκτες των Ξενοδοχείων και των Επενδυτικών.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών €20.556 (τιμή κλεισίματος €1,05 – πτώση 0,47%). Ακολούθησαν οι μετοχές της Logicom με όγκο συναλλαγών €17.004 (τιμή κλεισίματος €1,62 – άνοδος 1,25%), της Salamis Tours με όγκο συναλλαγών €7.790 (τιμή κλεισίματος €1,33 – άνοδος 2,31%), της Ελληνικής Τράπεζας με €7.400 (τιμή κλεισίματος €0,74 – άνοδος 0,27%) και της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντων με €5.885 (τιμή κλεισίματος €0,535 – άνοδος 0,94%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 5 κινήθηκαν ανοδικά, 4 καθοδικά και 6 παρέμειναν χωρίς μεταβολή. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 60.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική αύξηση που υπήρξε τις τελευταίες ημέρες στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, πέραν των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρόσφατο Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, η είσοδος στο χώρο υποδοχής του θα επιτρέπεται μόνο στα άτομα τα οποία έχουν στην κατοχή τους επικαιροποιημένο Safe Pass.

Συγκεκριμένα, το ΧΑΚ αναφέρει ότι αυτό αφορά σε αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντίγονου για την ασθένεια Covid – 19 με δειγματοληψία που έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Δημοκρατία για την ασθένεια Covid – 19 τουλάχιστο με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού ή αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης στις περιπτώσεις προσώπων που νόσησαν από την ασθένεια και νοουμένου ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής θετικής τους διάγνωσης.

Αναφέρει επίσης ότι οι επισκέπτες θα πρέπει ταυτόχρονα να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτότητας για σκοπούς ταυτοποίησης.

Τέλος, το Χρηματιστήριο αναφέρει ότι προσβλέπει στη συνεργασία του κοινού, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για αντιμετώπιση της ασθένειας αυτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση