ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βουτιά καταγράφουν και πάλι οι ευρωπαϊκές μετοχές

Στις 13:30 τοπική ώρα Κύπρου, στο σύνολο τους, οι ευρωπαϊκοί δείκτες παρουσιάζουν πτωτική τάση τάξης περίπου του 3.0%, με τον βρετανικό FTSE-100 να συνεχίζει να σημειώνει τη μεγαλύτερη κάθοδο με 3.81%

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνταν σήμερα κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών καθώς πολλές χώρες επέκτειναν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 4.6% στις 10:00 ώρα Κύπρου, με τα χρηματιστήρια σε Γερμανία, Ισπανία και Βρετανία να ηγούνται των απωλειών. Ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 σημείωσε πτώση 4.79% και ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 4.4%.

Η ανελέητη εξάπλωση της ασθένειας-πανδημίας, COVID-19 έχει οδηγήσει ολόκληρες χώρες σε αυτό-απομόνωση και την οικονομική δραστηριότητα σε παύση, προκαλώντας το μεγαλύτερο ξεπούλημα στις παγκόσμιες αγορές από το χρηματοπιστωτικό κραχ του 2008.

Καθώς πληθαίνουν τα στοιχεία για τη ζημιά σε επιχειρήσεις από την παράλυση των εφοδιαστικών αλυσίδων και της καταναλωτικής δαπάνης, αναλυτές υποστηρίζουν ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται ήδη σε ύφεση.

Στις 13:30 τοπική ώρα Κύπρου, στο σύνολο τους, οι ευρωπαϊκοί δείκτες παρουσιάζουν πτωτική τάση τάξης περίπου του 3.0%, με τον βρετανικό FTSE-100 να συνεχίζει να σημειώνει τη μεγαλύτερη κάθοδο με 3.81%. Ακολουθεί  ο ισπανικός δείκτης IBEX 35, με μείωση 3.35%.

Ταυτόχρονα, η εταιρία κατασκευής αεροσκαφών Airbus σημείωσε πτώση 12.7% αφού ανακοίνωσε ότι, μεταξύ άλλων, ανακαλεί τις οικονομικές της προβλέψεις για το 2020 και το προτεινόμενο μέρισμα για το 2019.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομική: Τελευταία Ενημέρωση

X