ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΗΚ: Πίσω στην αγορά 10 εκατ. με την μείωση του ρεύματος

Ενισχύοντας τη ρευστότητα των νοικοκυριών και επιχειρήσεων με €10 εκατομμύρια για περίοδο δήμων μηνών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ΑΗΚ εφαρμόζει από αύριο τη μείωση του 10% στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ενισχύοντας τη ρευστότητα των νοικοκυριών και επιχειρήσεων με €10 εκατομμύρια για περίοδο δήμων μηνών. Η απόφαση λήφθηκε κατόπιν σύστασης της Πολιτείας και της συνακόλουθης έγκρισης από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Η ΑΗΚ, ως Οργανισμός δημόσιου οφέλους, που παράγει, μεταφέρει, διανέμει και προμηθεύει, το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας, στέκεται με όλες τις δυνάμεις της δίπλα στους συνανθρώπους μας», ανέφερε σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ, Παναγιώτης Ολύμπιος και συμπλήρωσε: «Συνολικά, για το διάστημα αυτό, επιστρέφεται στην κυπριακή κοινωνία ποσό ύψους 10εκ. ευρώ». Όπως πρόσθεσε, αυτό το ποσό αντιστοιχεί στη μείωση κατά 10% της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για όλους τους καταναλωτές στην Κύπρο, τους επόμενους δύο μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέχεια απόφασης της ΡΑΕΚ, κατόπιν πρότασης της Πολιτείας, η ΑΗΚ ανακοίνωσε τη μείωση κατά 10% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος (εξαιρουμένου του ΦΠΑ, τέλους ΑΠΕ & ΕΞΕ).  Η διάρκεια εφαρμογής της συγκεκριμένης μείωσης, σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕΚ, είναι δυο μήνες και θα εφαρμοστεί για τους μηνιαίους καταναλωτές από τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού η καταμέτρηση των οποίων γίνεται τέλος Μαρτίου 2020 και για τους διμηνιαίους καταναλωτές από τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού η καταμέτρηση των οποίων γίνεται από την 1η Απριλίου 2020.

Η απόφαση θα αξιολογηθεί εκ νέου πριν το τέλος της δίμηνης εφαρμογής της με βάση τα τότε δεδομένα και τις εξελίξεις στο μέτωπο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση