ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

Aλλάζει ταυτότητα μετά το 2020 το My Mall

Στα 96 εκατομμύρια ευρώ αποτιμάται το 46% του εμπορικού κέντρου στη Λεμεσό

Newsroom K

Μέχρι την λήξη του 2019 δεν αναμένεται ότι θα υπάρξουν νεότερα σε σχέση με την πώληση του 46% του My Mall στη Λεμεσό, αν και η διαδικασία διαβουλεύσεων είναι σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια. Πηγές αναφέρουν στην «Κ» ότι το συγκεκριμένο ποσοστό είναι τα τελευταία οκτώ χρόνια στα χέρια ειδικών διαχειριστών, αφού η εταιρεία BSR Europe έχει τεθεί από 2011 σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το 2017 οι ειδικοί διαχειριστές του My Mall είναι σε διαβούλευση με ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίες γίνονται σε προκαταρκτικό στάδιο με το τοπίο να μην είναι ακόμα ξεκάθαρο. 

Επί του παρόντος υπάρχει ενδιαφέρον από διάφορες εταιρείες οι οποίες έχουν βάση στην Κύπρο. Ξεκαθαρίζεται ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους ιδιοκτήτες των υφιστάμενων εμπορικών κέντρων, ενώ σενάριο δεν αποτελεί το εν λόγω ποσοστό να περάσει στα χέρια ενοικιαστών του εμπορικού κέντρου, όπως στην πρόσφατη περίπτωση του Nicosia Mall. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι είναι εταιρείες του εξωτερικού με βάση στην Κύπρο, οι οποίοι συζητούν στην βάση των 96 εκατομμυρίων ευρώ, όπως έχει κοστολογηθεί το 46% του My Mall από τους ειδικούς διαχειριστές. 

Κανονικά η επέκταση του My Mall

Στο μεταξύ κανονικά προχωρούν οι σχεδιασμοί επέκτασης του My Mall αν και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν αποτελέσει κάποια στιγμή εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.  Οι διαδικασίες για επέκταση του MyMall έχει στόχο να καλύψει, τις ανάγκες της αγοράς και το ενδιαφέρον που υπάρχει από διεθνείς εμπορικές αλυσίδες. Το πλάνο αφορά την αξιοποίηση άλλων επτά χιλιάδων τμ δυτικά του εμπορικού κέντρου. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προσχεδίου είναι μέχρι το 2020 και το ύψος της επένδυσης είναι τα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Το πώς θα γίνει ο διαχωρισμός των τετραγωνικών θα κριθεί αναλόγως των αναγκών του κάθε καταστήματος, ενώ μέσα στα πλάνα εξετάζεται και η μετακίνηση του food court στην νέα πτέρυγα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X