ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανακηρύχθηκαν ως EY Επιχειρηματίες της Χρονιάς 2022 για την Κύπρο

ο Αλέξης Πανταζής και ο Αιμίλιος Μάρκου της Hellas Direct

Δελτίο Τύπου

- Το διεθνώς αναγνωρισμένο βραβείο απονεμήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο

- Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στα Βραβεία EY World Entrepreneur Of The Year™ στο Μόντε Κάρλο, τον Ιούνιο του 2022

Η EY Κύπρου ανακοίνωσε ότι ο Αλέξης Πανταζής και ο Αιμίλιος Μάρκου, Συνιδρυτές και Εκτελεστικοί Διευθυντές της Hellas Direct, αναδείχθηκαν νικητές του διαγωνισμού EY Entrepreneur Of The YearCyprus 2022 κατά τη διάρκεια τελετής και εορταστικού δείπνου που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου στο Parklane Resort & Spa στη Λεμεσό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Υπουργός Οικονομικών, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, βουλευτές και άλλα κυβερνητικά στελέχη, καθώς και η επιχειρηματική κοινότητα και τα ΜΜΕ, ενώ μεταδόθηκε επίσης ζωντανά για το ευρύτερο κοινό.

Το πρόγραμμα EY Entrepreneur Of The Year™, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο, είναι ένας μοναδικός θεσμός διεθνούς κύρους που αναγνωρίζει τα επιχειρηματικά επιτεύγματα ατόμων, που επιδεικνύουν όραμα, ηγετικές ικανότητες και προσωπική ακεραιότητα, και εργάζονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας στις κοινότητες, τις χώρες τους και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελεί ένα από τα κορυφαία και πιο ευρέως αναγνωρισμένα επιχειρηματικά βραβεία παγκοσμίως, με ιστορία πέραν των 30 χρόνων, και με συμμετέχοντες από περισσότερες από 145 πόλεις και 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι εθνικοί νικητές θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στα Βραβεία EY World Entrepreneur Of The Year™, που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Μόντε Κάρλο.

Οι νικητές επιλέχθηκαν από μια ανεξάρτητη επιτροπή διακεκριμένων κριτών, αποτελούμενη από τον Theo Paphitis, Πρόεδρο του Theo Paphitis Retail Group και έναν από τους Dragons του Dragons' Den, την Άννα Πρωτόπαπα, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Mersana Therapeutics, και τον Δρ. Νικόλα Μαστρογιαννόπουλο, Επικεφαλής Επιστήμονα για την Έρευνα και Καινοτομία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι υποψήφιοι αξιολογήθηκαν με βάση έξι βασικά κριτήρια, το επιχειρηματικό πνεύμα, τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας, τον στρατηγικό προσανατολισμό, τη διεθνή και εγχώρια παρουσία, την καινοτομία και την προσωπική ακεραιότητα.

Οι Κύπριοι Επιχειρηματίες της Χρονιάς για το 2022

Ο Αλέξης Πανταζής και ο Αιμίλιος Μάρκου είναι συνιδρυτές και Εκτελεστικοί Διευθυντές της Hellas Direct.

Πριν την Hellas Direct, ο Αλέξης Πανταζής διετέλεσε Εκτελεστικός Διευθυντής στην Goldman Sachs όπου ήταν επικεφαλής σημαντικών επενδύσεων και νέων στρατηγικών πρωτοβουλιών για την εταιρεία στον τομέα της ευρωπαϊκής διαχείρισης επενδύσεων. Πρώην σύμβουλος στρατηγικής με το Boston Consulting Group, εργάστηκε επίσης για τη Miramax Films στη Νέα Υόρκη και τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Ο Αλέξης είναι υπότροφος Fulbright and British Chevening, ερευνητής του Robert & Diane Levy, καθώς και Endeavor Global Entrepreneur.

Ο Αιμίλιος Μάρκου, πριν ιδρύσει την Hellas Direct, ήταν Διευθυντής στην ομάδα ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Barclays Capital. Επίσης, διετέλεσε Εκτελεστικός Διευθυντής στο Τμήμα Επενδυτικής Τραπεζικής της Goldman Sachs, όπου ηγήθηκε σειράς έργων στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής πρακτικής της εταιρείας. Πρώην σύμβουλος στρατηγικής της McKinsey & Company, ο Αιμίλιος ήταν σύμβουλος πολλών Ευρωπαίων, Αμερικανών και Ασιατών πελατών σε μια σειρά από στρατηγικά ζητήματα στους τομείς των ασφαλίσεων, των τραπεζών, της ενέργειας και των μεταφορών. Ο Αιμίλιος είναι μέλος του Ινστιτούτου Αναλογιστών (FIA) στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και Endeavor Global Entrepreneur.

Σχολιάζοντας τους νικητές, ο Στέλιος Δημητρίου, Επικεφαλής του προγράμματος EY Entrepreneur Of The YearTM Cyprus και Επικεφαλής Συναλλακτικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, δήλωσε: «Ως ηγέτες που έχουν αναβαθμίσει τον ασφαλιστικό τομέα, ο Αιμίλιος και ο Αλέξης ενσαρκώνουν πολλές από τις αξίες του Επιχειρηματία της Χρονιάς. Σε μια εποχή πρωτόγνωρων προκλήσεων για τις επιχειρήσεις, οι εθνικοί μας νικητές επέδειξαν εξαιρετικά επίπεδα ανθεκτικότητας και ευελιξίας, και πραγματικό πνεύμα επιχειρηματικής ηγεσίας, διατηρώντας τη δέσμευσή τους προς την κοινωνία στο επίκεντρο της στρατηγικής τους, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να χτίζουν μια επιτυχημένη εταιρεία που αποσκοπεί στην ανύψωση των ανθρώπων της αλλά και όλων των ενδιαφερομένων μερών στην ευρύτερη κοινότητα».

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο Ronald Attard, Country Managing Partner της EY Κύπρου, δήλωσε: «Τα πρώτα βραβεία Cyprus EY Entrepreneur of the Year έρχονται σε μια περίοδο δραματικών αλλαγών, που θα έχουν δραστικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις μας, τη δουλειά μας, αλλά και την ίδια τη ζωή μας. Σε αυτό το πλαίσιο, τιμούμε τους επιχειρηματίες των οποίων οι επιχειρηματικές αποφάσεις θα συμβάλουν στον μετασχηματισμό της οικονομίας μας και στον επαναπροσδιορισμό των στόχων της για τα επόμενα χρόνια. Επιχειρηματίες που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού, που κατανοούν τη σημασία της αριστείας, που επενδύουν στην καινοτομία, εντοπίζουν ευκαιρίες και έχουν τη δυνατότητα να τις μετατρέψουν σε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια».

Ο Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, δήλωσε στον δικό του χαιρετισμό: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι μαζί σας σήμερα για να τιμήσουμε τους άριστους της κυπριακής επιχειρηματικότητας. Τα επιτεύγματα των επιχειρηματιών που μετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα είναι πραγματικά εξαιρετικά. Αποτελείτε όλοι σας τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, υποστηρίζοντας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας, ενισχύοντας την ανάπτυξη και βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών μας. Τα βραβεία αυτά αποτελούν σημαντικό ορόσημο στην εθνική μας επιχειρηματική ατζέντα. Μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τα εξαιρετικά επιτεύγματα όλων των επιχειρηματιών στην αίθουσα αυτή. Επιτεύγματα που δημιουργούν αξία για τη χώρα μας, προάγουν την καινοτομία και τονώνουν την οικονομική δραστηριότητα. Επιτεύγματα που συμπληρώνουν και στηρίζουν τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για γρήγορη ανάκαμψη και βιώσιμη ανάπτυξη». 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Theo Paphitis, Πρόεδρος του Theo Paphitis Retail Group, ένας από τους Dragons στην αγγλική τηλεοπτική εκπομπή Dragons' Den και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του προγράμματος EY Entrepreneur Of The YearTM Cyprus (ΕΟΥ). Στο πλαίσιο ενός fireside chat, ο Theo απάντησε σε ερωτήσεις του Στέλιου Δημητρίου, Επικεφαλής του προγράμματος ΕΟΥ Cyprus, όπου, μεταξύ άλλων, σχολίασε: «Είμαι εξαιρετικά περήφανος που η Κύπρος επιτέλους θα στείλει κάποιον στον τελικό. Οι Κύπριοι έχουν τεράστια αποθέματα επιχειρηματικoύ πνεύματος. Το να είσαι επιχειρηματίας είναι σημαντικό, καθώς είναι μια επαγγελματική πορεία που οδηγεί την οικονομία». Μίλησε επίσης για τη λήψη αποφάσεων, την υπέρβαση των προκλήσεων και τη σημασία της εργασιακής ηθικής.

Οι νικητές επελέγησαν μεταξύ των φιναλίστ του διαγωνισμού, οι οποίοι ήταν:

  • Βίκτωρ Ευθυμιάδης, Εκτελεστικός Διευθυντής, Axiom Consulting Ltd 
  • Μιχάλης Χρίστος Γ. Χαραλαμπίδης, CEO & MD, EcommBX
  • Κούλης Φυλακτού, Εκτελεστικός Πρόεδρος, FFH Farmer’s Fresh & Healthy Products
  • Αλέξης Πανταζής και Αιμίλιος Μάρκου, Συνιδρυτές και Εκτελεστικοί Διευθυντές της Hellas Direct
  • Θεόδωρος Κρίγγου, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Infocredit
  • Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της NIPD Genetics
  • Ελευθέριος Αντωνιάδης, Ιδρυτής και Chief Technology Officer, και Χρίστος Ονουφρίου, Διευθύνων Σύμβουλος, Odyssey Cybersecurity
  • Νίκος Μεσολογγίτης, Ιδρυτής της OJO Sunglasses 
  • Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, joint CEO του Ομίλου Tototheo Maritime

 

Σχετικά με το EY Entrepreneur Of The Year™

Το EY Entrepreneur Of The Year™ είναι το πιο διάσημο πρόγραμμα επιχειρηματικών βραβείων στον κόσμο. Το πρόγραμμα προσελκύει επιχειρηματίες με γνώσεις και εμπειρίες που προσφέρουν καινοτομία, ανάπτυξη και ευημερία, που μεταμορφώνουν τον κόσμο μας, ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και ευνοούν την ανάπτυξη. Το EY Entrepreneur Of The Year™ είναι το πρώτο και μοναδικό πραγματικά παγκόσμιο πρόγραμμα βραβείων στο είδος του και τιμά οραματιστές ηγέτες, οι οποίοι εμπνέουν με το όραμα, την ηγεσία και τα επιτεύγματά τους. Γιορτάζει τους επιχειρηματίες μέσω περιφερειακών και εθνικών προγραμμάτων βραβείων σε περισσότερες από 145 πόλεις σε περισσότερες από 60 χώρες. Οι νικητές συνεχίζουν και διαγωνίζονται για τον τίτλο του EY World Entrepreneur Of The Year™. ey.com/eoy

Σχετικά με την Hellas Direct

Η Hellas Direct είναι μια διαδικτυακή ασφαλιστική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2012 με έναν βασικό στόχο, να αλλάξει τον ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο. Η εταιρεία εισήγαγε τις πρώτες της καινοτομίες στον τομέα της ασφάλισης αυτοκινήτου και σήμερα είναι έτοιμη να φέρει αλλαγές και σε άλλους τομείς, κάνοντας την ασφάλιση απλούστερη και ευκολότερη για τους πελάτες της. Για να το επιτύχει, έχει δημιουργήσει μια ομάδα από άτομα που χαρακτηρίζονται από ευφυία, πάθος και όραμα, των οποίων ο κύριος στόχος είναι να αμφισβητήσουν τα πάντα και να αναζητήσουν τρόπους για να βελτιώσουν τα πράγματα. Η εταιρεία υποστηρίζεται από έμπειρους επενδυτές, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους σε μια εποχή που οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα ήταν ζοφερές.

Η Hellas Direct είναι η μόνη ασφαλιστική εταιρεία που πέτυχε στρατηγική συνεργασία με τις αντασφαλιστικές εταιρείες Munich Re και Swiss Re, βάσει της οποίας οι αντασφαλιστές παρέχουν το 50% της αποζημίωσης των πελατών, ενώ η εταιρεία παρέχει το υπόλοιπο. Κατά τη διάρκεια του 2021, η Hellas Direct υποδέχτηκε σημαντικούς επενδυτές, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), οι οποίοι προστέθηκαν σε μια ομάδα κορυφαίων επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της Portage Ventures, της IFC (μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας – World Bank Group), Endeavour Catalyst και γνωστά οικογενειακά γραφεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Jon Moulton και του Lord O'Neill. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει κεφάλαια 56 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση