ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αντρέ Καλαντζόπουλος: Ξεκαθαρίζει το τοπίο της καπνοβιομηχανίας

«Διεθνώς οι χρήστες IQOS έχουν φθάσει τα 13 εκατομμύρια», ο CEO της εταιρείας

Newsroom K

Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Philip Morris International για το Q3 και την πρόσφατη είσοδο του IQOS στις Η.Π.Α μετά το πράσινο φως που έδωσε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). o CEO της εταιρείας μίλησε εφ’όλης της ύλης σε συνέντευξη του στο CNN.

Ξεκαθάρισε αρχικά ότι το προϊόν είναι διαφορετικό από τα προϊόντα ατμίσματος, καθώς δεν περιέχει υγρό, αλλά πραγματικό καπνό, ο οποίος δεν καίγεται, αλλά θερμαίνεται, γεγονός που το καθιστά καλύτερη εναλλακτική σε σχέση με τα τσιγάρα.

Σχολίασε τα περιστατικά θανάτων που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες εβδομάδες στις Η.Π.Α και τα οποία σχετίζονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, λέγοντας πώς υπάρχει μεγάλη σύγχυση στον κόσμο. Η κατανάλωση ακατάλληλων υγρών είναι σύμφωνα με τις έρευνες που γίνονται από τους αρμόδιους φορείς, η αιτία για τα περιστατικά. Διευκρίνισε πώς και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, η απουσία της καύσης, είναι αυτή που τα καθιστά καλύτερη εναλλακτική για τους καπνιστές του παραδοσιακού τσιγάρου και πώς σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρξει παραπληροφόρηση του κοινού για αυτό το θέμα, καθώς οι καπνιστές θα επιστρέψουν στο τσιγάρο, και αυτό σίγουρα δεν θα βοηθήσει τη συζήτηση για το θέμα της δημόσιας υγείας. Συμφώνησε επίσης εμφατικά πως η αγορά των νικοτινούχων προϊόντων πρέπει να διέπεται από κανόνες.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πώς σύμφωνα με τα στοιχεία του World Population Review η χώρα μας εμφανίζει το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό καπνίσματος σε σχέση με το πληθυσμό στον κόσμο με 43%. Πρώτο είναι το Κιριμπάτι με 52% και δεύτερο το Ναουρού με 47,5%. Μετά την Ελλάδα βρίσκεται η Σερβία με 41,65% και ακολουθεί η Ρωσία με 40,9%.

Όταν ρωτήθηκε ο κ. Καλαντζόπουλος για αυτή την αρνητική πρωτιά της Ελλάδας απάντησε ότι η χώρα έχει πάει πάρα πολύ καλά στο θέμα της στροφής στα εναλλακτικά προϊόντα καπνού. Τα στοιχεία δείχνουν πώς γύρω στο 10-11% της συνολικής κατανάλωσης καπνικών προϊόντων έχει φθάσει η χρήση του IQOS στην Ελλάδα, του πρώτου smoke free προϊόντος της Philip Morris International.

«Διεθνώς οι χρήστες IQOS έχουν φθάσει τα 13 εκατομμύρια», δήλωσε ακόμη ο κ. Καλαντζόπουλος προσθέτοντας ότι τα έσοδα της PMI από το IQOS το εννεάμηνο του 2019 έφθασαν τα 4,1 δισ. δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση