ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απεργούν για 3η εβδομάδα οι εργαζόμενοι στην Anytime

Ζητούν απόσυρση απόλυσης συναδέλφου τους

ΚΥΠΕ

Στην τρίτη εβδομάδα απεργίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο τηλεφωνικό κέντρο της ασφαλιστικής εταιρείας Anytime, λόγω της απόλυσης συναδέλφου τους, εκπαιδεύτριας στο τηλεφωνικό κέντρο, στις 9 Μαρτίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Απεργών στην Anytime, η απόλυση έγινε χωρίς προειδοποίηση, μετά την εγγραφή τους στη συντεχνία της ΠΑΣΥΕ-ΠΕΟ και μετά τις προσπάθειές τους για συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που είχαμε τέτοια αντιμετώπιση από την εταιρεία, η οποία γνώριζε πριν προχωρήσει στην απόλυση, πως η συγκεκριμένη εργαζόμενη είναι μέλος της ΠΑΣΥΕ-ΠΕΟ», αναφέρει η ανακοίνωση των απεργών, προσθέτοντας ότι είχαν προηγηθεί «ακόμα δύο απολύσεις χωρίς προειδοποίηση, η μία εκ των οποίων έγινε επίσης μετά την εγγραφή των εργαζομένων στη συντεχνία».

Για το θέμα αυτό έχουν ήδη γίνει δύο συναντήσεις στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, με τη συμμετοχή της εταιρείας και της Συντεχνίας, οι οποίες όμως δεν έφεραν το επιθυμητό για τους εργαζόμενους αποτέλεσμα. Για τον λόγο αυτό η πλειοψηφία των εργαζομένων του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρείας, συνεχίζει την απεργία από τις 9 Μαρτίου.

«Η απόφασή μας για απεργία διαρκείας, μέχρι την απόσυρση της απόλυσης της συναδέλφισσάς μας, είναι απότοκο της στάσης της εταιρείας και το τελευταίο μέτρο που έχουμε σαν εργαζόμενοι στη διάθεσή μας», σημειώνουν οι απεργοί στην ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας ότι «η διεύθυνση αρνήθηκε επανειλημμένα να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων και την ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ αφού ξεκίνησε η απεργία, και όταν τελικά προσήλθε, παρέμεινε προσκολλημένη στην κάθετη και αρνητική της θέση».

Οι απεργοί ζητούν «από την εταιρεία και από τη νέα διεύθυνση στην Κύπρο, όπως εγκαταλείψει την ανάλγητη στάση της» και σημειώνουν ότι η επιστροφή της συναδέλφου τους στην εργασία «θα κλείσει οριστικά και αμετάκλητα τις οποιεσδήποτε πληγές προέκυψαν από αυτή τη κατάσταση».

Τέλος, καλούν τις συντεχνίες, τα οργανωμένα σύνολα και την κοινωνία, να εκφράσουν αλληλεγγύη στον αγώνα τους. Σημειώνεται ότι στις 4:00 το απόγευμα σήμερα, έχει γίνει κάλεσμα από το ΠΑΜΕ για παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Interamerican στην Αθήνα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς του τηλεφωνικού κέντρου της Anytime, που είναι θυγατρική της Ιnteramerican. Στο κάλεσμα αναφέρεται ότι «οι εργαζόμενοι της Anytime και στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τους απεργούς στην Κύπρο» και ότι «η στάση αυτή της Anytime Κύπρου δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση