ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απόφαση για άμεση ενδυνάμωση ασφάλειας στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Την άμεση υλοποίηση συμφωνηθέντων που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της ασφάλειας στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού, αποφάσισε σύσκεψη της Αρχής Λιμένων που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σε ανακοίνωση της Αρχής Λιμένων αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου Δρ Αντώνης Στυλιανού προέδρευσε την περασμένη Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, σύσκεψης στο λιμάνι του Βασιλικού με την συμμετοχή της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τα ζητήματα ασφάλειας στο ενεργειακό κέντρο του Βασιλικού».

Προστίθεται ότι «η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν των ρητών οδηγιών που δόθηκαν σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2022 με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και των αποτελεσμάτων της 7ης Διυπουργικής Επιτροπής για το Βασιλικό που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ενέργειας στις 26 Ιανουαρίου 2022 με την συμμετοχή των Υπουργών Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος».

Η σύσκεψη στο Βασιλικό, σημειώνεται «αφορούσε ακριβώς τα ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται τόσο με την ευρύτερη περιοχή όσο και την ασφάλεια εντός της λιμενικής περιοχής, που τελεί υπό την ευθύνη της Αρχής Λιμένων Κύπρου ως αρχή ασφάλειας της, κατόπιν των οδηγιών του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των συγκεκριμένων οδηγιών, προστίθεται, «αποφασίστηκε η συνομολόγηση συγκεκριμένου πρωτοκόλλου με την Αστυνομία Κύπρου και οι κοινές δράσεις με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με την συμβολή της υπηρεσίας ασφαλείας της Αρχής Λιμένων Κύπρου».

Αναφέρεται ακόμα ότι «στη βάση των οδηγιών πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη υπό την μορφή διαδραστικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στο λιμάνι του Βασιλικού, στην οποία αποφασίστηκε η άμεση υλοποίηση των συμφωνηθέντων που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της ασφάλειας στο Βασιλικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση