ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απογοήτευση για τις εξελίξεις στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας

Καμία ναυτιλιακή εταιρεία δεν υπέβαλε προσφορά στον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έντονη απογοήτευση εκφράζει ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου - Ελλάδας για το ότι δεν ανταποκρίθηκε καμία ναυτιλιακή εταιρεία για να αναλάβει την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, η εξέλιξη αυτή είναι αρνητικότατη καθώς απειλεί να ναυαγήσει μια προσπάθεια που θα τερμάτιζε τη θαλάσσια απομόνωση της Κύπρου και θα ενίσχυε το εμπόριο και τον τουρισμό μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας και όχι μόνο. Ο Σύνδεσμος, ο οποίος πρωτοστάτησε στην καθιέρωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, καλεί το Υφυπουργείο Ναυτιλίας να επαναμελητήσει το όλο θέμα και να βρει τρόπους για να υπάρξει ενδιαφέρον από ναυτιλιακές εταιρείες για να αναλάβουν τη θαλάσσια σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.

Επισημαίνει ότι «δεν είναι δυνατόν μετά από τόσες προσπάθειες, να ναυαγήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση εξ’ εξαιτίας έλλειψης ενδιαφέροντος από τις ιδιωτικές εταιρείες. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στρατηγικός στόχος της Κύπρου», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ήταν η 29η Ιανουαρίου. Σε ανακοίνωση του το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ανέφερε ότι παρά το ενδιαφέρον που επέδειξαν εν δυνάμει προσφοροδότες για εξασφάλιση των εγγράφων του Ανοικτού Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού για τη Θαλάσσια Σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, δυστυχώς δεν έχουν υποβληθεί οποιεσδήποτε προσφορές από θαλάσσιους μεταφορείς. Ο επιτυχών προσφοροδότης θα λάμβανε κρατική επιδότηση ύψους μέχρι 5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τους ενωσιακούς κανόνες για τις Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση