ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:33
 

AstroBank: Η αναστολή δόσεων θα εφαρμόζεται από την 30η Μαρτίου 2020

«Δεν υπάρχει καμία πίεση χρόνου για την υποβολή της Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος», αναφέρει η Τράπεζα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θέτοντας την προστασία των πελατών και του προσωπικού της ως προτεραιότητα, η AstroBank ενημερώνει ότι έχει ενεργοποιήσει τον μηχανισμό Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για αναστολή καταβολής δόσεων βάσει Νομοθεσίας και ήδη εκτελεί σχετικά αιτήματα πελατών.

Η προσπάθεια της Τράπεζας, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της. είναι να αποκλείσει ενδεχόμενα διακίνησης του πελάτη προς σημεία εξυπηρέτησης της Τράπεζας και οπωσδήποτε να αποφευχθεί συνωστισμός ή/ και οποιαδήποτε παραβίαση των Οδηγιών του Υπουργείου Υγείας. Για αυτό, προς ευκολία των πελατών η αναστολή δόσεων και τόκων θα εφαρμόζεται από την 30η Μαρτίου 2020, όπως προνοείται και στο σχετικό διάταγμα, έστω και αν υποβληθεί αργότερα. Συνεπώς, αναφέρεται, δεν υπάρχει καμία πίεση χρόνου για την υποβολή της Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της τράπεζας www.astrobank.com έχουν αναρτηθεί το σχετικό Διάταγμα, το έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος καθώς και Διευκρινιστικό Σημείωμα που περιγράφει το σχέδιο και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί από ενδιαφερόμενους.
Λόγω των εξελίξεων, το Σχέδιο Αναστολής Δόσεων Στεγαστικών Δανείων Ιδιωτών λόγω κορωνοϊού της AstroBank, το οποίο ανακοινώθηκε στις 24 Μαρτίου 2020 πριν ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, αποσύρεται και οι ενδιαφερόμενοι πελάτες θα εξυπηρετηθούν μέσω του πιο πάνω αναγγελθέντος Νόμου και Διατάγματος.

Νέο Σχέδιο για Πιστωτικές Κάρτες

Επειδή το Σχέδιο Αναστολής Δόσεων δεν καλύπτει πιστωτικές κάρτες η AstroBank, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες ρευστότητας που μπορεί να έχουν πελάτες της, ανακοινώνει Σχέδιο Αύξησης Ορίου Πιστωτικών Καρτών Ιδιωτών με το οποίο παρέχεται σε ενδιαφερόμενους προσωρινή αύξηση του Ορίου στην Πιστωτική τους Κάρτα κατά 10% μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Η αύξηση εφαρμόζεται εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που ο πρωτοφειλέτης (καθώς και τυχόν συνοφειλέτες ή εγγυητές) θα υπογράψει σχετική τροποποίηση στην σύμβαση του. Η αίτηση θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα της AstroBank και θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι την 30η Απριλίου 2020.

Η πρόταση ισχύει για όλα τα φυσικά πρόσωπα που δεν παρουσίαζαν καθυστερήσεις πέραν των 30ημερών σε οποιαδήποτε πιστωτική σύμβαση τους με την AstroBank κατά την 29ην Φεβρουαρίου 2020. Δεν ισχύει για Πιστωτικές Κάρτες με υφιστάμενο όριο μεγαλύτερο των €20.000 και για Πιστωτικές Κάρτες εξασφαλισμένες με δέσμευση μετρητών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το «πάρτι» του Νικόλα, το σκληρό ροκ και η ενόχληση του Νίκαρου

«Δράμα το ότι κάποιοι θα έσπερναν μετά χαράς τον ιό προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία....»
Αρμαγεδών  |  11:17

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Θα μείνουμε χωρίς ποιητές

«Αρμαγεδων και αλφα μα τοσο επιφανειακοί πλεων; Διαβασατε το κειμενο αλλα δεν καταλαβατε τιποτα και αυτο ...»
Εγω  |  09:54

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X