ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Best Western: Επενδύει 10 εκατομμύρια για ξενοδοχείο στη Λάρνακα

Το κτήριο θα έχει ύψος 48 μέτρων και θα περιλαμβάνει 32 πολυτελείς οικιστικές μονάδες

Της Μαρίας Ηρακλέους

Η κάθοδος της διεθνούς αλυσίδας ξενοδοχείων Best Western στην αγορά της Λάρνακας ήταν γνωστή εδώ και αρκετούς μήνες. Πλέον γνωρίζουμε ότι βάσει χρονοδιαγραμμάτων και σχεδιασμών μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για δύο εξ αυτών, νοουμένου φυσικά ότι θα ετοιμαστεί το τοπικό σχέδιο της πόλης από την Πολεοδομία. Συγκεκριμένα για το Best Western Marina το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, ενώ δύο μήνες αργότερα υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο και το Best Western Zenon, σε πάροδο της Ζήνωνος Κιτιέως στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για city hotel χωρητικότητας 39 δωματίων και πληρότητας 100 κλινών.  Στο μεταξύ έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες και για 3ο ξενοδοχείο της αλυσίδας, στην περιοχή Ορόκλινης.  

Το Best Western Marina

Το μεγαλύτερο από τις αναπτύξεις είναι το εντεκαόροφο κτήριο οικιστικών διαμερισμών Best Western Marina, σε τεμάχιο το οποίο εφάπτεται της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ. Λεπτομέρειες και στοιχεία της ανάπτυξης περιλαμβάνονται στην μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον η οποία έχει υποβληθεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος. Το έργο θα κατασκευαστεί σε τεμάχιο με εμβαδόν 759 τετραγωνικά μέτρα ενώ η ανάπτυξη θα καλύπτει επιφάνεια 380 τετραγωνικών μέτρων και θα έχει δομήσιμο εμβαδόν περίπου 2,522 τετραγωνικών μέτρων. 

Το έργο θα κατασκευαστεί σε τεμάχιο με εμβαδόν 759 τετραγωνικά μέτρα

Οι εργασίες ολοκλήρωσης της ανάπτυξης αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 18 μηνών από τη μέρα έναρξης των εργασιών. Κατά το στάδιο των κατασκευαστικών εργασιών αναμένεται ότι θα εργοδοτηθούν συνολικά περίπου 60 άτομα ενώ κατά τη λειτουργία του έργου αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 20 νέες θέσεις εργασίας. Το κόστος κατασκευής του έργου έχει εκτιμηθεί γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ. 

Χαρακτηριστικά της ανάπτυξης

Το κτήριο θα έχει ύψος 48 μέτρων και θα διαθέτει υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα, ενδιάμεσο μηχανολογικό όροφο, όροφο αναψυχής με χώρο πρασίνου, εννέα ορόφους διαμερισμάτων, πισίνα 200 τμ στην οροφή και ξεχωριστό υπόγειο χώρο στάθμευσης τεσσάρων επιπέδων.

Ο υπόγειος χώρος θα περιλαμβάνει γυμναστήριο 63 τμ, πλυσταριό, αποδυτήρια, μηχανοστάσιο και θα καλύπτει επιφάνεια 495 τετραγωνικά μέτρα περίπου. 

Στον ισόγειο χώρο προτείνεται η δημιουργία χώρου προγεύματος με εξωτερικούς χώρους καθιστικού καθώς και χώρου υποδοχής των διαμερισμάτων. Στο ίδιο επίπεδο θα υπάρχει καθιστικός χώρος, μπαρ, χώροι στάθμευσης επισκεπτών και ποδηλατοστάσιο. Στο μεσοπάτωμα προτείνεται η δημιουργία χώρου καθιστικού για την καφετέρια.

Στους εννέα ορόφους βρίσκονται οικιστικές μονάδες, τέσσερα διαμερίσματα ανά όροφο για τους ορόφους 2-3 και 5-7. και τρία διαμερίσμα-τα ανά όροφο για τους ορόφους 1 και 9, 10, 11. Συνολικά πρόκειται για 32 οικιστικές μονάδες καθεμιά από τις οποίες θα περιλαμβάνει μικρή κουζίνα, χώρο υγιεινής, καθιστικό και βεράντα. Στον τέταρτο όροφο προτείνεται η δημιουργία μηχανολογικού εξοπλισμού μαζί με χώρο πρασίνου, ενώ στο όγδοο όροφο προτείνεται η δημιουργία καθιστικού και χώρου πρασίνου. Στην οροφή του κτηρίου προτείνεται η δημιουργία πισίνας και μπαρ.

Υπόγειος χώρος στάθμευσης

Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης θα αποτελείται από τέσσερα επίπεδα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η στάθμευση θα γίνεται με μηχανικό τρόπο. Συγκεκριμένα, όπως περιγράφεται στη μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων προς το περιβάλλον, ο χρήστης θα σταθμεύει το όχημα του στην πλατφόρμα που θα βρίσκεται σε επίπεδο ισογείου και ακολούθως η πλατφόρμα θα μεταφέρει το όχημα με μηχανικό τρόπο στο χώρο στάθμευσης.

Πρόσβαση από την λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Η δυτική όψη του τεμαχίου εφάπτεται με την λεωφόρο αρχιεπισκόπου Μακαρίου η οποία συνδέει το λιμάνι Λάρνακας με το κέντρο της πόλης. Η πρόσβαση στην ανάπτυξη θα γίνεται με δεξιά ή αριστερή στροφή από την Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου προς την προτεινόμενη ανάπτυξη. Όπως αναφέρεται στην Μελέτη η οποία υποβλήθηκε ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος, εντός του τεμαχίου υπάρχει διώροφη κατοικία με αυλή, η οποία έχει κατεδαφιστεί. Το τεμάχιο βρίσκεται σε απόσταση 38 μέτρων από την ειδική ζώνη αερολιμένα. Σε απόσταση 5.6 χιλιομέτρων βρίσκεται το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ριζοελιάς το οποίο έχει χαρακτηριστεί και ως τόπος κοινοτικής σημασίας του δικτύου Natura 2000. Αναφέρεται ωστόσο ότι κατά το στάδιο των κατασκευαστικών εργασιών δεν αναμένεται να δημιουργηθούν σημαντικές ποσότητες στερεών και υγρών αποβλήτων. Αναφέρεται ότι κατά τη λειτουργία του προτεινόμενου έργου αναμένεται να αυξηθούν οι εκπομπές των αέριων ρύπων στην περιοχή από τη διακίνηση των οχημάτων από και προς την ανάπτυξη, ενώ εκτιμάται ότι με την εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων, οι επιπτώσεις από τη λειτουργία του προτεινόμενου έργου δεν θα είναι μεγάλου βαθμού.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X