ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:20
 

Cablenet: Πήρε την άδεια για νέο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

Κέρδισε τον πλειοδοτικό διαγωνισμό του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, στην τιμή των 7 εκατ., ευρώ.

Newsroom K

Το δικό της δίκτυο κινητής τηλεφωνίας αποκτά η Cablenet η οποία κέρδισε τον πλειοδοτικό διαγωνισμό του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, απέναντι στην Primetel. 

Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός αφορούσε την Χορήγηση Ατομικού Δικαιώματος Χρήσης του Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων (800 MHz, 2600 MHz) για την Ίδρυση και Λειτουργία Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών για την Παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.
Συνολικά έγιναν επτά γύροι πλειστηριασμού. Ο πρώτος γύρος άνοιξε με την τιμή των 4,2 εκατ., ευρώ, ακολούθησε ο δεύτερος με 4,7 εκατ., ευρώ, ο 3ος με 5,2 εκατ., ενώ το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών ανέβασε στον έβδομο γύρο την τιμή στα 7 εκατ., ευρώ. Τιμή την οποία αποδέκτηκε η Cablenet όχι όμως και η Primetel, έτσι τα δικαιώματα της χρήσης των ραδιοσυχνοτήτων (800 MHz, 2600 MHz) περνούν στην Cablenet. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη έρχονται αλλαγές στα πλάνα της εταιρείας σε σχέση με το δίκτυο 5G. Σύμφωνα με πληροφορηση από την εταιρεία, αυτό που αναμένεται να εξετάσουν στην εταιρεία το επόμενο διάστημα είναι οι ενέργειες για εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος 5G.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της Primetel, έχει θέσει σε λειτουργία από τον περασμένο Σεπτέμβριο την πρώτη πιλοτική πλατφόρμα δοκιμών 5G, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού Έρευνας & Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ορίζοντας 2020». H ομάδα Έρευνας και Καινοτομίας της PrimeTel εργάζεται για την εγκατάσταση της πρώτης πλατφόρμας 5G στη Λεμεσό σε συνεργασία με τη Space Hellas Κύπρου και την Avanti HYLAS 2. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τρία στάδια, με σκοπό να αποτελέσει πεδίο πειραματισμού καινοτόμων τεχνολογιών κινητής και δορυφορικής τηλεφωνίας, καθιστώντας την τεχνολογία 5G καθολικά προσβάσιμη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Την ανηφόρα στην οποίαν αυτοδοξάζεστε ότι μας οδηγήσατε Περιπλανώμενε γιά χρόνια ψευδές σκαρίφημα ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:53

Αβέρωφ: Δε βοηθούν οι δηλώσεις Άντρου

«…ενώ η χολή που εκρέει από το στόμα του Προέδρου και των συναγερμικών λατζιναρκών είναι απείρως ...»
Ai Em  |  15:39

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Aγαπητέ ΑΚΑ, Έχετε δίκαιο αλλά αυτοί οι άνθρωποι λόγω των ανεπαρκειών του εκλογικού σώματος των ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:07

Αβέρωφ: Δε βοηθούν οι δηλώσεις Άντρου

«"...δεν βοηθά στην προσπάθεια από τη μια να καταδικαστεί η τουρκική προκλητικότητα και από την άλλη ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:00

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X