ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαμαρτυρία στη Μαρίνα Λάρνακας μετά τις αυξήσεις

Για αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού σκαφών κάνει λόγο ο σύνδεσμος Ιδιοκτητών Σκαφών- προχωρά σε διαμαρτυρία στις 5 Μαρτίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν την Κυριακή, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ελλιμενισμένων Σκαφών Κύπρου, σε σχέση με τις αυξήσεις επί των τελών ελλιμενισμού σκαφών, που προωθεί η Kition Ocean Marina, με την ανοχή του Υπουργείου Μεταφορών, όπως αναφέρει. Σε επιστολή τους με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου προς το Υπουργείο Μεταφορών, ο σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ελλιμενισμένων Σκαφών Κύπρου, αναφέρει ότι η εταιρεία Kition Ocean Marina, επέβαλε στους ιδιοκτήτες αύξηση επί των τελών ελλιμενισμού, ύψους 15%, με την υπόσχεση ότι θα προχωρούσαν άμεσα σε έργα αναβάθμισης της Μαρίνας. Αναφέρει επίσης ότι τα έργα τα οποία έχει εκτελέσει η εταιρεία μέχρι σήμερα δεν αφορούν αναβάθμιση αλλά μερική και την απολύτως απαραίτητη συντήρηση στο θαλάσσιο χώρο της Μαρίνας.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι τυχόν απόφαση για έγκριση των αυξήσεων των τελών ελλιμενισμού, αποτελεί δυσμενέστατο μέτρο για τους ιδιοκτήτες σκαφών και είναι παντελώς αδικαιολόγητη δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην μαρίνα.

Καλούν το Υπουργείο Μεταφορών όπως άμεσα αποστείλουν αντίγραφο τυχόν απόφασης του Υπουργείου με βάση την οποία έχουν εγκρίνει ή όχι, την αύξηση των τελών ελλιμενισμού της Μαρίνας Λάρνακας καθώς και αντίγραφο των όρων της συμφωνίας παραχώρησης της διαχείρισης της Μαρίνας Λάρνακας στην εταιρεία. Ζητούν επίσης ενημέρωση σε σχέση με τις διαδικασίες σε σχέση με τον έλεγχο της νομιμότητας των αποφάσεων και/ή ενεργειών και/ή παραλείψεων της Εταιρείας από το Υπουργείο, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους διασφαλίζονται τα δικαιώματα των Ιδιοκτητών σκαφών της Μαρίνας Λάρνακας.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 μεταξύ 10.30 π.μ. και 1.00 μ.μ. στην περιοχή της Μαρίνας Λάρνακας (συγκεντρώσεις στους χώρους των χερσαίων εισόδων και ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής Μαρίνας Λάρνακας- Λεωφόρων Αθηνών/Φοινικούδων).

Δείτε ΕΔΩ την επιστολή του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ελλιμενισμένων Σκαφών Κύπρου προς το Υπουργείο Μεταφορών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση