ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

E-kalathi: Το κόστος του καλαθιού ανά επαρχία (πίνακες)

Έρευνα της Υπηρεσίας Καταναλωτή για κοινά προϊόντα σε πέντε υπεραγορές σε Λάρνακα, Λεμεσό, Λευκωσία και Πάφο

Της Μαρίας Ηρακλέους

Της Μαρίας Ηρακλέους

Λίγες ώρες πριν την αυριανή συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, κατά την οποία θα συζητηθεί εκ νέου το νομοσχέδιο για το ψηφιακό εργαλείο e-kalathi, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή προχώρησε σε έρευνα τιμών για 51 προϊόντα σε 5 υπεραγορές ανά επαρχία και παρουσιάζει ενδεικτικά την πληροφόρηση και τις επιλογές που θα μπορούσε να είχε ο καταναλωτής σήμερα αν είχε στη διάθεσή του την συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφαρμογή.

Πιο συγκεκριμένα, επιθεωρητές της Υπηρεσίας κατέγραψαν σήμερα 25/9/2023, τις τιμές βασικών προϊόντων σε 5 υπεραγορές ανά επαρχία. Όπως φαίνεται στους πιο κάτω πίνακες, στην επαρχία Λευκωσίας εντοπίστηκαν 37 «κοινά προϊόντα» από σύνολο 51 που αναζητήθηκαν, για τα οποία 37 προϊόντα το συνολικό κόστος κυμαίνεται σήμερα από €147,06 μέχρι €160,83 (€13,77 διαφορά).

 

Στην επαρχία Λεμεσού εντοπίστηκαν 40 «κοινά προϊόντα» με το συνολικό κόστος να κυμαίνεται από €153,61 μέχρι €174,45 (€20,84 διαφορά).

Στην επαρχία Λάρνακας εντοπίστηκαν 39 «κοινά προϊόντα» με το συνολικό κόστος να κυμαίνεται από €130,36 μέχρι €157,56 (€27,20 διαφορά).

Τέλος στην επαρχία Πάφου εντοπίστηκαν 36 «κοινά προϊόντα» με το συνολικό κόστος να κυμαίνεται από €121,05 μέχρι €137,74 (€16,69 διαφορά).

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, τα πιο πάνω καταδεικνύουν ότι αν ήταν σήμερα διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-kalathi», οι καταναλωτές θα αποκτούσαν σημαντικό οικονομικό όφελος, καθώς αυτή θα τους υποδείκνυε το φθηνότερο σημείο πώλησης στην επαρχία τους, για τη συγκεκριμένη λίστα αγορών, και ακόμη θα τους παρείχε πλήρη πληροφόρηση για τις τιμές των προϊόντων και τη διαθεσιμότητά τους στα διάφορα σημεία. Τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας μπορείτε να τα δείτε πατώντας εδώ. Για τους πιο πάνω λόγους επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Υπηρεσία Προστασία Καταναλωτή θεωρεί ότι η υιοθέτηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «e-kalathi» θα αποτελέσει σημαντικό και χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των Κύπριων καταναλωτών.

Δείτε συνοπτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση