ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εγχώρια κίνηση και αφίξεις μέχρι Οκτώβριο καθορίζουν την πορεία του τουρισμού

Τα όσα δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας

ΚΥΠΕ

Ο εγχώριος τουρισμός και ίσως οι διεθνείς αφίξεις Αυγούστου-Οκτωβρίου καθορίζουν την πορεία του τουρισμού και της οικονομίας, εκτιμά ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΤΑΠ Νάσος Χατζηγεωργίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι από τον προγραμματισμό των αεροπορικών εταιρειών φαίνεται ότι από τα μέσα Αυγούστου και μετά αυξάνεται η αεροπορική σύνδεση σημαντικά, με ιδιαίτερη διαφοροποίηση στις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία και άλλες χώρες.

Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε, η κατάσταση παραμένει ρευστή και απρόβλεπτη, σημειώνοντας πως τις τελευταίες μέρες διαφαίνεται μια κινητικότητα σε κρατήσεις από το ΗΒ αλλά όχι στα επίπεδα που θα ανέμενε κάποιος. Οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος παραδοσιακά είναι από τους καλύτερους για την Πάφο γι’ αυτό παρακολουθούμε στενά την όλη κατάσταση, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς πόσο κόστισε στην τουριστική βιομηχανία της Πάφου η πανδημία ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως «οι απώλειες είναι τεράστιες, απλά αν κάποιος αναλογιστεί την μεγάλη πτώση των εισοδημάτων από τον τουρισμό κατά 85% (-2,293 δις) το 2020 σε σύγκριση με το 2019 και ίσως μείωση 60-70% το 2021».

Επεσήμανε επίσης πως η ΕΤΑΠ με στόχο να καταφέρει να προσελκύσει όσο το δυνατό περισσότερους ξένους επισκέπτες, σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΞΕ, Hermes airports, Ελληνική Τράπεζα και αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες από τον Απρίλιο του 2021 μέχρι και τον Οκτώβριο έχει σε εξέλιξη ψηφιακή στοχευμένη εκστρατεία σε διάφορες χώρες, ύψους πέραν των €280.000. Παράλληλα ανέφερε ότι από τον Μάιο 2021 “έχουμε σε εξέλιξη σειρά εντατικών προωθητικών ενεργειών (ψηφιακή εκστρατεία, αρθρογραφία, διαγωνισμούς σε διάφορα μέσα κτλ) για προσέλκυση εγχώριου τουρισμού με εξαιρετικά μέχρι σήμερα αποτελέσματα”.

Πρόσθεσε πως η ΕΤΑΠ τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στον εμπλουτισμό και στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην χρήση τεχνολογιών για παρουσίαση χώρων ενδιαφέροντος, ευπρεπισμό περιοχών, κ.α

«Όλοι ζούμε πρωτόγνωρες συνθήκες, η κατάσταση παραμένει απρόβλεπτη, παρακολουθούμε στενά την όλη κατάσταση, και αναμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις» κατέληξε ο κ.Χατζηγεωργίου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση