ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκλεισαν 30 από τα 110 ξενοδοχεία στα κατεχόμενα

Oι συνολικές διαθέσιμες κλίνες στα κατεχόμενα ανέρχονται σε 17.000 και αυτή τη στιγμή η πληρότητα αγγίζει το 55%

ΚΥΠΕ

Ο αριθμός των ανοιχτών ξενοδοχείων στα κατεχόμενα έπεσε από 110 το 2019 στα 80 σήμερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τ/κ «ένωσης τουρισμού και ταξιδιωτικών πρακτόρων» Ορχάν Τολούν.

Το ΓΤΠ, στην ανασκόπηση του τ/κ Τύπου, αναφέρει ότι σε δηλώσεις του κ. Τολούν στην Κίπρις είπε ότι στα 30 ξενοδοχεία που έκλεισαν περιλαμβάνονται τόσο πολυτελή όσο και οικονομικά καταλύματα. Πρόσθεσε ότι οι συνολικές διαθέσιμες κλίνες στα κατεχόμενα ανέρχονται σε 17.000 και αυτή τη στιγμή η πληρότητα αγγίζει το 55%.

Αξιολογώντας την πορεία του τουρισμού στα κατεχόμενα ο κ. Τολούν αναφέρει ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα σε σχέση με το 2020 και το 2021 ωστόσο υπολείπεται αρκετά σε σχέση με το 2019 και την προ πανδημίας εποχή. Σύμφωνα με τον κ. Τολούν, η κύρια πηγή προσέλευσης τουριστών στα κατεχόμενα είναι η Τουρκία, ωστόσο οι υψηλές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων οδηγούν τους Τούρκους τουρίστες σε προορισμούς εντός Τουρκίας όπως η Αττάλεια και το Μπόντρουμ. Σημείωσε δε ότι τα καζίνο είναι ένας παράγοντας που προσελκύει τουρίστες στα κατεχόμενα. Ο κ. Τολούν ανέφερε επίσης ότι το 70% των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία των κατεχομένων προερχόταν από την Τουρκία με τον αριθμό αυτό να έχει μειωθεί σημαντικά.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Ορχάν Τολούν έκανε αναφορά στη μείωση του ποσοστού των τουριστών από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία και απέδωσε τη μείωση αυτή στην έλλειψη διαφημιστικής καμπάνιας. Σημείωσε μάλιστα ότι ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν 24 ταξιδιωτικοί πράκτορες στη Βρετανία ο αριθμός τους έχει πέσει σε 2 με τρία άτομα και ως αποτέλεσμα από τους 70.000 τουρίστες από τη Βρετανία στα κατεχόμενα την περίοδο από το 2010 ως το 2016, ο αριθμός τους σήμερα έχει πέσει στους 4.000.

Σε ό,τι αφορά τουρίστες από χώρες όπως η Ρωσία, το Ιράν και το Ισραήλ, σημείωσε ότι υπάρχει αύξηση ωστόσο δε θεωρείται ότι συνεισφέρουν στον τουρισμό καθώς σε μεγάλο ποσοστό έρχονται στα κατεχόμενα για να αγοράσουν κατοικίες. Πρόσθεσε δε ότι τα σπίτια που αγοράζονται στην περιοχή του Τρικώμου διατίθενται προς ενοικίαση μετά την αποχώρηση των αγοραστών για τις πατρίδες τους.

Αναφερόμενος στο θέμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, ο κ. Τολούν είπε ότι εφόσον συμπεριληφθεί στον κατάλογο των εσωτερικών πτήσεων από Τουρκία αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση στις τιμές των εισιτηρίων κατά 600-700 λίρες Τουρκίας.

Ανέφερε επίσης ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων στα κατεχόμενα για διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2022 άγγιξε το 29,6% σε σύγκριση με το 2021 όπου και ανήλθε στο 8,5%. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων ξένων υπηκόων σε τουριστικά καταλύματα των κατεχομένων κατά του πέντε πρώτους μήνες του 2022 ανήλθε στις 282.557 συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων υπηκόων. Ο αριθμός δε των διανυκτερεύσεων ξένων υπηκόων εξαιρουμένων των Τούρκων υπηκόων ανήλθε στις 66.407.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση