ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ελλάδα - Eurobank: Στήριξη των πολύτεκνων εργαζομένων της

Το επίδομα για τον νέο πολύτεκνο ανέρχεται σε 25.000 ευρώ για το τρίτο παιδί και σε 30.000 ευρώ για το τέταρτο

Kathimerini.gr

Μέτρα για τη στήριξη και την ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών εργαζομένων της Eurobank ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας, προχωρώντας όπως σημείωσε στην ανακοίνωσή του «σε μια πρωτοποριακή για τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα δέσμη μέτρων στήριξης των δικών μας ανθρώπων που θέλουν να αποκτήσουν μια πολυμελή οικογένεια ή να τη διευρύνουν». Τα μέτρα εντάσσονται στην ευρύτερη πολιτική της Eurobank για τη στήριξη του δημογραφικού ζητήματος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπροστά για την Οικογένεια».

Οι ενέργειες αυτές, όπως υπογράμμισε ο κ. Καραβίας, «ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας για τους ανθρώπους μας που ονειρεύονται μεγαλύτερη οικογένεια. Και να τους στείλουμε το μήνυμα ότι η τράπεζα είναι δίπλα τους και τους βοηθάει να στηρίξουν αυτή τους την επιλογή.

Αισθανόμαστε πως κάθε μέλος μιας οικογένειας εργαζομένου μας είναι μέλος της οικογένειας της Eurobank. Και όσο περισσότερα μέλη υποδεχόμαστε, τόσο μεγαλύτερη η χαρά όλων μας. Η απόφαση για την απόκτηση ενός παιδιού είναι προσωπική και οικογενειακή. Η δική μας υποχρέωση και βούληση είναι, για όσους την πάρουν, να την κάνουμε όσο πιο εύκολη γίνεται και να ξέρουν πως θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους», κατέληξε. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το αντιπροσωπευτικό σωματείο των εργαζομένων και η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα υπογραφεί εντός Ιουνίου θα περιλαμβάνει σειρά νέων παροχών και αναπροσαρμογών σε ήδη υπάρχουσες, οι οποίες θα έχουν αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2024. Συγκεκριμένα:

1. 25.000-30.000 ευρώ εφάπαξ για κάθε παιδί, το επίδομα για τον νέο πολύτεκνο. Οι εργαζόμενοι που θα αποκτήσουν 3ο παιδί θα λαμβάνουν εφάπαξ το ποσό των 25.000 ευρώ, με την απόκτηση 4ου παιδιού 30.000 ευρώ και με κάθε επιπλέον παιδί 30.000 ευρώ για το κάθε ένα. Δηλαδή ένας εργαζόμενος που θα αποκτήσει 4 παιδιά θα λάβει από την τράπεζα συνολικά 55.000 ευρώ ως επίδομα πολυτέκνου.

2. Αύξηση από 50% έως 317% για τους ήδη υπάρχοντες τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζομένους. Το ετήσιο επίδομα των υπαρχόντων πολυτέκνων θα συνεχίσει να καταβάλλεται μηνιαίως έως τα 18 ή τα 25 έτη και αναπροσαρμόζεται σε 1.500 ευρώ (αύξηση 50%) για τους τρίτεκνους, σε 3.000 ευρώ (αύξηση 150%) για τους 4τεκνους, σε 4.000 ευρώ (αύξηση 233%) για τους 5τεκνους και σε 5.000 ευρώ (αύξηση 317%) για τους 6τεκνους.

3. Επιπλέον 3 μήνες άδεια μητρότητας – σωρευτικό ωράριο μητρότητας για μητέρες που αποκτούν 3 ή παραπάνω παιδιά. Δυνατότητα σωρευτικής άδειας μητρότητας μετά την άδεια τοκετού από 9 μήνες που είναι σήμερα σε 12 μήνες για τις γυναίκες που αποκτούν 3ο ή περισσότερα παιδιά. Ετσι αυξάνεται η σωρευτική άδεια για τις τρίτεκνες μητέρες κατά 3 μήνες ή αντιστοίχως επεκτείνεται η εφαρμογή του μειωμένου ωραρίου εάν η εργαζόμενη έχει επιλέξει μειωμένο ωράριο αντί της σωρευτικής άδειας.

4. Διπλασιασμός της άδειας γέννησης 3ου ή παραπάνω παιδιού για τον πατέρα. Η άδεια γέννησης για τον πατέρα που αποκτά 3ο ή περισσότερα παιδιά διπλασιάζεται από 14 σε 28 εργάσιμες ημέρες, οι οποίες θα μπορούν να ληφθούν μέσα σε διάρκεια 2 ετών αντί των 30 ημερών που ισχύει σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση