ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:35
 

Επίθεση μετόχων στη διοίκηση της Deutsche Bank

Απώτερος στόχος του διευθύνων συμβούλου της Deutsche Bank

Newsroom Κ, Αθήνα

Προκειμένου να ηρεμήσει τα πνεύματα στη χθεσινή γενική συνέλευση, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Κρίστιαν Ζέβινγκ, υποσχέθηκε στους μετόχους «μεγάλες περικοπές» στην επενδυτική τραπεζική, ιδιαίτερα στις μονάδες διαπραγμάτευσης μετοχών στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Απώτερος στόχος του κ. Ζέβινγκ είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μετά τον καταιγισμό σκανδάλων που ξεδιπλώνονται το ένα μετά το άλλο στο διάστημα των τελευταίων ετών. Οι νομικές δαπάνες των τελευταίων ετών, συνολικού ύψους 18 δισ. δολαρίων, είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η κερδοφορία της Deutsche Bank δεν έχει ανακάμψει μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Με απώλειες της τάξεως του 38% που έχει καταγράψει η μετοχή της από την περυσινή γενική συνέλευση, οι μέτοχοι ασκούν πιέσεις για την αποχώρηση του προέδρου Πάουλ Αχλάιτνερ πριν από τη λήξη της θητείας του, το 2022.

Η μετοχή του τραπεζικού κολοσσού σημείωσε δύο φορές ιστορικό χαμηλό μέσα σε μία μόνον εβδομάδα. Χθες υποχωρούσε κατά 2,9% στη Φρανκφούρτη έως τα 6,42 ευρώ, ενώ ο κ. Ζέβινγκ υποσχόταν «την επιτάχυνση της αναδιάρθρωσης με έμφαση στις κερδοφόρες και αναπτυσσόμενες δραστηριότητές μας». Νωρίτερα στην εβδομάδα, η μετοχή της Deutsche Bank είχε εμφανίσει ξανά θεαματική πτώση ύστερα από την αποκάλυψη των New York Times για ενδεχόμενη εμπλοκή της τράπεζας σε ύποπτες συναλλαγές των επιχειρήσεων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του γαμπρού του, Τζάρεντ Κούσνερ. Δεν είναι πρώτη φορά που η Deutsche Bank βρίσκεται στο στόχαστρο με κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Η υστεροφημία της τράπεζας δοκιμάζεται και από το σκάνδαλο της Danske Bank, η οποία φέρεται να διευκόλυνε μέσω υποκαταστήματος στην Εσθονία το ξέπλυμα δισεκατομμυρίων, κυρίως από τη Ρωσία. Πέρυσι τον Νοέμβριο, στο μεταξύ, περίπου 170 εισαγγελείς, ομοσπονδιακοί πράκτορες, αστυνομικοί και εφοριακοί έκαναν επιδρομή στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη και σε πέντε άλλες πόλεις στην ευρύτερη περιφέρεια εξαιτίας της αποκάλυψης στοιχείων από τα αρχεία του Παναμά. Ως σανίδα σωτηρίας θα λειτουργούσε η συγχώνευση με την Commerzbank, αλλά οι συνομιλίες τελικά ήταν άκαρπες προς μεγάλη απογοήτευση του Βερολίνου, που ευελπιστούσε στη δημιουργία ενός εθνικού πρωταθλητή στον τραπεζικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:43

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X