ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εθνική Τράπεζα: Αναληθές δημοσίευμα για συγχώνευση με Τράπεζα Κύπρου

Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και με γνώμονα την ορθή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού διαψεύδει κατηγορηματικά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος πως υπάρχει συζήτησης συγχώνευσής της με την Τράπεζα Κύπρου.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος εξέδωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών απάντηση σε Επιστολή - ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσίευμα του enikonomia.gr και που αφορούσε σε συζητήσεις για συγχώνευση με την BOC.

«Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και με γνώμονα την ορθή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. διαψεύδει κατηγορηματικά ως αναληθές σημερινό δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου περί συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Τράπεζα Κύπρου, την είσοδο στο σχήμα στρατηγικού επενδυτή και τον περιορισμό του ποσοστού συμμετοχής σημερινών μετόχων στην Εθνική Τράπεζα», σημειώνει σε επίσημη ανακοίνωσή της η Εθνική.

Νωρίτερα, πηγές της Τράπεζας Κύπρου είχαν διαψεύσει επίσης την πιθανότητα συγχώνευσης των δύο τραπεζών στην «Κ», μεταφέροντας χαρακτηριστικά στην εφημερίδα πως, «πως οι πληροφορίες για συγχώνευση με την Εθνική Τράπεζα δεν ευσταθούν».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enikonomia.gr που έπαιξε από το πρωί της Δευτέρας 16 Μαίου, ανάφερε πως θα υπάρξει και μάλιστα θα ακολουθήσει και είσοδος στρατηγικού επενδυτή. Θα περιόριζε τη συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική Τράπεζα αλλά και του Ρώσου μέτοχου στην Τράπεζα Κύπρου, του Viktor Vekselberg που είναι ήδη παγοποιημένος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η BBF παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες που εμπνέουν και συγκινούν με τις δράσεις τους ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ