ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την Cyprus Airways

Σε συζητήσεις με πιθανό επενδυτή βρίσκεται η εταιρεία μετά τις εξελίξεις με την ρωσική S7

Της Μαρίας Ηρακλέους

Αλλαγή στη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου έρχεται για την Cyprus Airways. Μετά την απόφαση της ρωσικής S7 η οποία κατείχε το 36,8% των μετοχών, να αποχωρήσει από την εταιρεία, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη είναι σε συζητήσεις με επενδυτή ο οποίος έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την κυπριακή εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Υπουργείου Μεταφορών, πρόκειται για ευρωπαίο επενδυτή. Επί του παρόντος δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, ωστόσο είναι κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Τις προηγούμενες ώρες είχε καταγραφεί η πρόθεση της S7 για έξοδο από το μετοχικό κεφάλαιο της κυπριακής εταιρείας, ενέργεια που εκτιμάται ότι αποτελεί παράπλευρη απώλεια της πανδημίας. Η παραμονή της ρωσικής εταιρείας στην Cyprus Airways δεν φαίνεται να εξυπηρετούσε πλέον τους στόχους της, που ήταν η προσέγγιση της ευρωπαϊκής αγοράς. Όπως έχει καταγραφεί σε ξένα ΜΜΕ, η εταιρεία αναμένεται να επικεντρωθεί στο παρόν στάδιο στην ρωσική αγορά.

Στο μεταξύ εξελίξεις καταγράφονται και με την επιστροφή της TUS Air η οποία φαίνεται ότι εξασφαλίζει την άδεια και επιστρέφει στους αιθέρες το επόμενο διάστημα. Ήδη η εταιρεία έχει γνωστοποιήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει το καλοκαιρινό της πτητικό πρόγραμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση