ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φεύγουν 400-500 υπάλληλοι με Εθελούσιο από την Ελληνική

Λανσάρεται τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου - Θα είναι το τελευταίο που προσφέρει η Τράπεζα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Λανσάρει Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης η Ελληνική Τράπεζα από τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, με στόχο να αποχωρήσουν από την Τράπεζα 400 με 500 υπάλληλοι.

Ξεκαθαρίζεται ότι με βάση τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα το Σχέδιο αυτό θα είναι το τελευταίο που προσφέρει η Τράπεζα, τόσο σε σχέση με το ύψος του ποσού αποζημίωσης, όσο και με την παραχώρηση επιπρόσθετων ωφελημάτων (π.χ. κάλυψη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλεια ζωής για συγκεκριμένη περίοδο κ.α.). Πιθανότητα να αποτελεί και το τελευταίο αφορολόγητο.

Σύμφωνα με τα βασικά σημεία του μηνύματος προς το προσωπικό της Τράπεζας εκ μέρους του Εκτελεστικού Συμβουλίου, το Συμβοούλιο τονίζει πως τόσο η Διοίκηση της Τράπεζας όσο και το Εκτελεστικό της Συμβούλιο ενεργούν με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης και αναγνωρίζοντας όλα όσα έχει προσφέρει το προσωπικό, προχωρά στην εκπόνηση ενός γενναιόδωρου σχεδίου Αποχώρησης.

Σύμφωνα με τις εξελίξεις γύρω το Σχέδιο Εθελούσιας Πρόωρης Αποχώρησης Προσωπικού της Ελληνικής Τράπεζας, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, υπογραμμίζεται ότι, στην προσφορά του σχεδίου βοήθησαν οι συγκυρίες που διαμορφώθηκαν με την αύξηση των επιτοκίων, ενώ στον σχεδιασμό αυτού συνέβαλε και η ΕΤΥΚ.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι στα πλαίσια του Πλάνου Μετασχηματισμού της Ελληνικής Τράπεζας με την ολοκλήρωση του Σχεδίου θα επαναξιολογηθούν όλες οι ανάγκες στελέχωσης της Τράπεζας για διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της. Αυτό συνεπάγεται ότι πολύ πιθανόν να εφαρμοστούν υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικού για κάλυψη αναγκών σε Διευθύνσεις στις οποίες θα προκύψουν κενά, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Παράλληλα, υποχρεωτικές μετακινήσεις θα γίνουν για στελέχωση της νέας υπηρεσίας (Task Force) που θα δημιουργηθεί άμεσα και στην οποία θα μεταφερθούν συγκεκριμένες εργασίες/δραστηριότητες.

Επιπρόσθετα, με την ολοκλήρωση του Πλάνου Μετασχηματισμού, η οργανωτική δομή της Τράπεζας αναμένεται ότι θα αλλάξει σημαντικά καθώς, πολλά τμήματα θα συγχωνευτούν/αναδιαρθρωθούν και αρκετοί ρόλοι θα καταργηθούν μέσω της αυτοματοποίησης – ψηφιοποίησης των διαδικασιών μας και την εισαγωγή νέων τρόπων εργασίας.

"Η Διεύθυνση της Τράπεζας μερίμνησε ώστε το Σχέδιο να είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, ενθαρρύνοντας το προσωπικό στις σχετικές αποφάσεις του", σημειώνεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα.

Εναλλακτικές μέθοδοι αποχώρησης αν δεν πετύχει ο στόχος

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο αρχικός στόχος της Τράπεζας σε σχέση με τον αριθμό, αλλά και τον ρόλο του προσωπικού που επιδιώκεται να αποχωρήσει, η Τράπεζα πιθανόν να χρειαστεί να επανεξετάσει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει για μείωση του αριθμού προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑ

Αγόρασεν το καλό κομμάτι του Συνεργατισμού, εθελούσιααα…, και προβαίνει, σταδιακά, στην απόλυση εν πολλοίς των υπαλλήλων του υπό εθελούσιο σχέδιο, κ΄λαθε φορά, καθόσον δεν πληρούσαν και τα κριτήρια της πανίσχυρης συντεχνίας των Τραπεζικών.
Το τραπεζικό σύστημα, από την εποχή του Χρηματιστηρίου και εντεύθεν, κατονομάζομε δύο προέδρους της Δημοκρατία εκ του ΔΗΣΥ και έναν εκ της αχαπαροσύνης, μόνον καταστροφήν προκαλεί στον τόπο και συμβάλλει την διάλυση της δομής της κοινωνίας. Τα κόμματα και οι πολιτικοί ουσιαστικά στην υπηρεσία του.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση