ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

FT: Ακόμη 75 χιλιάδες εργαζόμενους προσλαμβάνει η Amazon

«Καλωσορίζουμε οποιονδήποτε ο οποίος βρέθηκε χωρίς δουλειά, να έρθει μαζί μας στην Amazon» έγραψε η εταιρεία.

Newsroom K

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, η εταιρεία πώλησης αγαθών και υπηρεσιών διαδικτύου, Amazon, ανέφερε την Δευτέρα, 13 Απριλίου, ότι θα προβεί στην πρόσληψη έως και 75 χιλιάδων ατόμων, για να μπορέσει να διαχειριστεί τον μεγάλο όγκο εργασίας, λόγω των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης που επιβλήθηκαν ανά το παγκόσμιο, για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έρχεται μετά και την πρόσληψη 100.000 επιπλέον υπαλλήλων τον προηγούμενο μήνα. Όπως αναφέρουν οι FT, η κίνηση αυτή αποτελεί μία «αντίθεση» στην γενική τάση των μαζικών περικοπών θέσεων εργασίας στην αμερικανική οικονομία.

Ταυτόχρονα, η εφημερίδα σημειώνει πως η πρόσληψη ενός τόσο μεγάλου αριθμού εργαζομένων, για την κάλυψη της ζήτησης και την εκπλήρωση των υφιστάμενων παραγγελιών, θα έχει ως αποτέλεσμα τον συνολικό αριθμό του εργατικού δυναμικού της Amazon, να ακουμπά σχεδόν το 1 εκατομμύριο υπαλλήλους ανά το παγκόσμιο και την αύξηση κατά 20% των εργαζομένων της, σε σχέση με το προηγούμενο τετράμηνο.

Σε ότι αφορά το θέμα του ωριαίου ποσού αμοιβής των εργαζομένων της, σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, η Amazon δήλωσε ότι ο στόχος ο οποίος είχε προαναφερθεί, για την προσωρινή ωριαία αύξηση, κατά $2 δολάρια ανά εργαζόμενο παγκοσμίως, θα κόστιζε επί της παρούσης περισσότερα από $500 εκ. δολάρια, από την αρχική εκτίμηση των $350 εκ. δολαρίων.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν επηρεαστεί οικονομικά, καθώς θέσεις εργασίας σε αρκετούς τομείς, έχουν χαθεί ή οι εργαζόμενοι τους, τέθηκαν σε άδειες άνευ απολαβών, λόγω της παρούσας κατάσταση», γράφει η εταιρεία στην ανακοίνωση της.

Επίσης, σύμφωνα με τους FT, η Amazon προσθέτει πως «καλωσορίζουμε οποιονδήποτε ο οποίος βρέθηκε χωρίς δουλειά, να έρθει μαζί μας στην Amazon, μέχρι την ομαλοποίηση των πραγμάτων και ο προηγούμενος εργοδότης του, να μπορέσει να τον επαναφέρει στη θεση εργασίας του».

Η βρετανική εφημερίδα παράλληλα σημειώνει πως οι νέες προσλήψεις έρχονται σε μία περίοδο όπου η εταιρεία κρίνεται αρνητικά από τους ίδιους τους υπαλλήλους της, καθώς αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού προστασίας, (όπως για παράδειγμα μασκών, αντισηπτικών κλπ) που απαιτείται εν ώρα εργασίας.

Οι Financial Times αναφέρουν πως οι μετοχές της εταιρείας του Τζεφ Μπέζος, Amazon, έκλεισαν την ημέρα μετά την ανακοίνωση, με άνοδο άνω των 6 ποσοστιαίων μονάδων, αγγίζοντας σχεδόν τα ποσοστά τα οποία κατείχε πριν από την πανδημία τον Φεβρουάριο.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, μέσω προσωπικής ανάρτησης του στο Twitter, ευχαρίστησε την εταιρεία, που σύμφωνα με τον ίδιο «εργάζεται καθημερινά για να καλύψει τις ανάγκες του αμερικανικού λαού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X