ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιατί να κάνω MBA; Άνοιξε την πόρτα σε καλύτερες ευκαιρίες καριέρας

Στις μέρες μας, οι διοικητικές αποφάσεις λαμβάνονται υπό συνθήκες αβεβαιότητας και συνεχών μεταβολών. Οι προκλήσεις καθίστανται όλο και πιο σύνθετες. Οι τρόποι διοίκησης μιας επιχείρησης αλλάζουν συνεχώς και οι επιχειρήσεις χρειάζονται στελέχη που μπορούν να προτείνουν καινοτόμες λύσεις, να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις αλλά και να προσαρμόζονται εύκολα και άμεσα στα νέα δεδομένα. Χρειάζονται στελέχη που να μπορούν να βοηθούν την επιχείρηση να είναι πιο ευέλικτη και πιο ανθεκτική. Άτομα με ισχυρό υπόβαθρο στη διοίκηση επιχειρήσεων, έτοιμα να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση στρατηγικής, με αυτοπεποίθηση και ηγετικό προφίλ.

Πιο κάτω σου παραθέτουμε έξι λόγους για τους οποίους αξίζει να αποκτήσεις ένα MBA (Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων).

Ανάπτυξε την καριέρα σου

Το πιο κοινό κίνητρο για να κάνει κάποιος/α  MBA είναι η επαγγελματική ανέλιξη. Μπορεί να είσαι ειδικός/ή στον τομέα σου και να έχεις πετύχει σε αυτό που κάνεις, αλλά θα ήθελες να συμβάλεις ευρύτερα και ουσιαστικότερα στον οργανισμό ή την εταιρεία στην οποία εργάζεσαι; Θα ήθελες να ηγηθείς μιας ομάδας, ή ενός πρότζεκτ, να συμμετέχεις στη διαμόρφωση στρατηγικής και να αποκτήσεις οργανωτικές και διοικητικές δεξιότητες; Ένα MBA θα βοηθήσει στην οικοδόμηση των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων ώστε να μπορέσεις να αναπτυχθείς περαιτέρω μέσα στον οργανισμό. Ο Anton Nikolaevich, απόφοιτος του προγράμματος MBA του Πανεπιστημίου Frederick, εξηγεί: «Εργαζόμουν στη Wargaming, είχα μεγάλη εμπειρία στον τομέα της πληροφορικής και της ανάπτυξης προϊόντων, αλλά το 2019 συνειδητοποίησα ότι αυτά δεν ήταν αρκετά για να μπορέσω να εξελίξω την καριέρα μου. Είχα έλλειψη γνώσεων στον τομέα της διοίκησης και των οικονομικών. Μετά το πρώτο μάθημα στο MBA του Πανεπιστημίου Frederick, ήμουν πια σίγουρος ότι έκανα τη σωστή επιλογή. Το εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό, το άμεσα διαθέσιμο καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό και η συνεχής υποστήριξη έκαναν τις σπουδές μου μια πλούσια και πολύ παραγωγική περιπέτεια.»

Άλλαξε σταδιοδρομία

Δεν χρειάζεται να έχεις υπόβαθρο στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων ή των Οικονομικών για να κάνεις ένα ΜΒΑ, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε οποιοδήποτε στέλεχος ενδιαφέρεται να προετοιμαστεί για να αναλάβει διοικητικά καθήκοντα με σκοπό να αναπτύξει την καριέρα του/της σε διευθυντικές θέσεις ή να δημιουργήσει τις δική του/της επιχείρηση. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Frederick ανάμεσα σε απόφοιτους του ΜΒΑ του (Φεβρουάριος 2021), μετά την απόκτηση του μεταπτυχιακού τους τίτλου σπουδών, το 43% άλλαξε δουλειά - κι αυτό συνήθως σημαίνει καλύτερους όρους εργοδότησης και μισθολογική αύξηση.

Γίνε πιο ανταγωνιστικός/ή

Στόχος του Προγράμματος MBA είναι να μεταφέρει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες εξειδικευμένες γνώσεις διοικητικών πρακτικών που μπορούν να εφαρμοστούν σε τομείς όπως ο χρηματοοικονομικός, ο τραπεζικός, ο οικοδομικός, ο συμβουλευτικός, ο βιοτεχνικός, ο εφοδιαστικός, το λιανικό και χονδρικό εμπόριο, οι μεταφορές, η μηχανική, ο τομέας της Υγείας, κ.ά. Οι απόφοιτοι/ες MBA είναι πιο ανταγωνιστικοί/ες στην αγορά, καθώς αναπτύσσουν ηγετικές ικανότητες, ικανότητες επίλυσης προβλημάτων, στρατηγικής σκέψης, και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, χρησιμοποιώντας εργαλεία λήψης αποφάσεων για την αντιμετώπιση πραγματικών προβλημάτων. Ο Ανδρέας Ηλιάδης, Assistant Manager στο Digital Banking Division της Alpha Bank Κύπρου, αναφέρει «Με την ολοκλήρωση του προγράμματος MBA του Πανεπιστημίου Frederick, ένιωσα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τις διοικητικές μου ικανότητες, ειδικά σε σχέση με τη διαχείριση έργων και το μάρκετινγκ στον τραπεζικό τομέα. Η περαιτέρω ενίσχυση των δεξιοτήτων μου μέσω του ΜΒΑ μού έδωσε τη δυνατότητα να αναλάβω διεθνή έργα πιο υψηλού κύρους.»

Ενίσχυσε την απασχολησιμότητά σου

Ένα MBA θα σου παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να ανταπεξέλθεις ακόμη και στα πιο δύσκολα και απαιτητικά περιβάλλοντα. Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου Frederick, το 96% των αποφοίτων ΜΒΑ εργάζονται με πλήρη απασχόληση ενώ το 4% έχουν τη δική τους επιχείρηση. Αυτό θα πει εργασιακή ασφάλεια. Οι απόφοιτοι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα (80%), απασχολούνται σε μια σειρά από τομείς: στον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό (35%), στον κατασκευαστικό (10%), στον συμβουλευτικό, στους τομείς της τεχνολογίας, του τουρισμού, της υγείας, της εκπαίδευσης, της μηχανικής, της ενέργειας και αλλού. Εργοδοτούνται επίσης στον δημόσιο τομέα ή απασχολούνται σε δικές τους επιχειρήσεις. Για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των αποφοίτων του, το Πανεπιστήμιο Frederick συνδυάζει το ακαδημαϊκό υπόβαθρο με την εργασιακή εμπειρία και τους δίνει την ευκαιρία να δικτυωθούν με κορυφαίους επιχειρηματικούς οργανισμούς, χάρη στις σχέσεις του με τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Διεύρυνε την επιχείρησή σου

Πολλοί/ες ενδιαφερόμενοι/ες για MBA, έχουν δημιουργήσει τις δικές τους επιχειρήσεις και νιώθουν ότι χρειάζονται ένα ευρύτερο σύνολο δεξιοτήτων για να μπορέσουν να κλιμακώσουν αυτές τις επιχειρήσεις. Το ΜΒΑ είναι κατάλληλο για όσους/όσες θέλουν να συμβάλουν στη στρατηγική ανάπτυξη της επιχείρησής τους καθώς τους παρέχει σύγχρονες γνώσεις ώστε να αναπτύσσουν και διαμορφώνουν επιτυχημένα προγράμματα στρατηγικού και λειτουργικού χαρακτήρα. «Το 2000 ιδρύσαμε μία εταιρία στην Ελλάδα η οποία έκανε διαπιστευμένες αναλύσεις για την ανίχνευση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Στην εταιρεία ξεκίνησα από το τεχνικό κομμάτι, για να καταλήξω τελικά να έχω τη γενική διεύθυνση της εταιρείας. Καθώς εξελίχθηκα επαγγελματικά και έφυγα από το τεχνικό κομμάτι για να μπω στο διοικητικό, έμαθα πολλά πράγματα εμπειρικά. Μου έλειπε όμως το θεωρητικό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αισθάνθηκα την ανάγκη να εξελίξω τις γνώσεις μου με ένα MBA. Μπαίνοντας στο πρόγραμμα MBA του Πανεπιστημίου Frederick, διαπίστωσα ότι ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν! Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Frederick είναι πολύ επικοινωνιακοί και σου δίνουν την ευκαιρία να τους προσεγγίζεις εύκολα.» εξηγεί η Θεοδώρα Κοράκη, απόφοιτη του προγράμματος και ιδρύτριας της εταιρείας VELTIA LABS.

Ανάπτυξε ηγετικές ικανότητες και επικοινωνιακές δεξιότητες

Οι απόφοιτοι/ες προγραμμάτων MBA τείνουν να αναπτύσσουν όχι μόνο διοικητικές γνώσεις αλλά και ηγετικές ικανότητες και επικοινωνιακές δεξιότητες, που είναι βασικές σε ό,τι και να επιλέξεις να κάνεις. «Το πρόγραμμα MBA του Πανεπιστημίου Frederick ενίσχυσε τις γνώσεις μου σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεων. Μου πρόσφερε την απαιτούμενη ευελιξία που απαιτείται για να εξισορροπήσω τις σπουδές, την καριέρα, καθώς και τις οικογενειακές μου υποχρεώσεις. Λίγο πριν ξεκινήσω το πρόγραμμα, είχα προαχθεί σε μια πιο ηγετική θέση και πιστεύω ότι τα μαθήματα με βοήθησαν να γίνω καλύτερη ηγέτης. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ήμουν πιο σίγουρη και πιο έτοιμη να ανταποκριθώ σε κάθε πρόκληση. To MBA μου έχει δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για να πετύχω στη δουλειά μου και να είμαι πιο σίγουρη για τον εαυτό μου και να πιστεύω στις δυνατότητές μου.», εξηγεί η Μαριλένα Γεωργιάδου. Associate Manager, Middleware Team, στην Ελληνική Τράπεζα.

Γιατί το MBA του Πανεπιστημίου Frederick:

  • Προσφέρει ευελιξία στον τρόπο σπουδών σου: επίλεξε το πρόγραμμα που σου ταιριάζει με μαθήματα εξ αποστάσεως ή με φυσική παρουσία στο campus, σε Λευκωσία ή Λεμεσό.
  • Σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις μερική ή πλήρη φοίτηση, ανάλογα με τις ανάγκες στην προσωπική σου ζωή.
  • Σου επιτρέπει να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου σε ρυθμούς που σε βολεύουν, με μέγιστο χρόνο φοίτησης τα τρία χρόνια.
  • Eάν επιλέξεις το συμβατικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο είναι απογευματινά για να μπορείς να εργάζεσαι τα πρωινά.
  • Μπορείς να επιλέξεις το Online MBA και να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα σε χρόνο που σε βολεύει, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.

* To Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, τόσο εξ αποστάσεως όσο και με φυσική παρουσία. O νέος κύκλος σπουδών ξεκινά στις 13 Φεβρουαρίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες ή για διευθέτηση προσωπικής συνάντησης με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, μπορείς να απευθυνθείς στο Γραφείο Εισδοχής, τηλ. 22394394 (Λευκωσία), 25730975 (Λεμεσός), ή μέσω email στο info@frederick.ac.cy.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση