ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

H ESMA προτείνει βελτιώσεις στο καθεστώς της ΕΕ για τα κριτήρια αναφοράς τρίτων χωρών

Κυκλοφόρησε το νέο newsletter της εταιρείας K.Treppides & Co Ltd, ηγέτης στον τομέα των ελεγκτικών και λογιστικών υπηρεσιών, με γραφεία σε τρεις χώρες

Δελτίο Τύπου

Κυκλοφόρησε το νέο newsletter της εταιρείας K.Treppides & Co Ltd, ηγέτης στον τομέα των ελεγκτικών και λογιστικών υπηρεσιών, με γραφεία σε τρεις χώρες. Κάθε νέο ενημερωτικό δελτίο της K.Treppides & Co Ltd αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για όλους όσους εργάζονται ή και δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα των χρηματοπιστωτικών, αλλά και των επιχειρήσεων, καθώς στις σελίδες του βρίσκει κανείς όλες τις σημαντικές και τρέχουσες εξελίξεις, αλλά και τα τελευταία νέα σε ό,τι αφορά τον τομέα των ελεγκτικών, φορολογικών, λογιστικών και χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Στο ενημερωτικό δελτίο τεύχος 33, μπορείτε να διαβάσετε για την απάντηση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities and Markets Authority - ESMA), η ρυθμιστική αρχή της αγοράς κινητών αξιών της ΕΕ, στη διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το καθεστώς που εφαρμόζεται στη χρήση δεικτών αναφοράς που διαχειρίζονται τρίτη χώρα (TC ). Στην απάντησή της, η ESMA σχολιάζει τη λειτουργία του ισχύοντος καθεστώτος και προτείνει βελτιώσεις στο ρυθμιστικό και εποπτικό πλαίσιο καθώς και στις ετικέτες αναφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο ίδιο newsletter γίνεται, επίσης, αναφορά στη γνώμη που εξέδωσε η ESMA σχετικά με την αποδεκτή πρακτική της αγοράς από την πορτογαλική ρυθμιστική αρχή αγορών CMVM. Σύμφωνα με τη γνώμη αυτή, η ESMA, η ρυθμιστική αρχή αγορών κινητών αξιών της ΕΕ, υποστηρίζει μια αναθεωρημένη Αποδεκτή Πρακτική Αγοράς (Accepted Market Practice - AMP) για συμβόλαια ρευστότητας που κοινοποιήθηκαν από την πορτογαλική ρυθμιστική αρχή αγορών, την Comissão do mercado de valores mobiliários (CMVM).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δύο προαναφερθένα θέματα, μπορείτε να ανατρέξετε στο newsletter της K. Treppides & Co Ltd με αριθμό τεύχους 33.

Στο ίδιο newsletter μπορείτε, επίσης, να ενημερωθείτε για τα σημαντικότερα νέα από το χώρο των αγορών όπως:

- Το Reuters μεταδίδει πως η τουρκική λίρα παρέμεινε σταθερή έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, μετά τα ρεκόρ των χαμηλών επιπέδων που πλησίασε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας κλόνισε τις αγορές μειώνοντας το βασικό της επιτόκιο στο 13%.

- Οι Financial Times αναφέρουν ότι οι αμερικανικές μετοχές κινούνται ανοδικά, μετά την έκρηξη μικτών οικονομικών στοιχείων, με το δολάριο να διαπραγματεύεται στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου έναντι του καλαθιού άλλων έξι νομισμάτων.

- Το Bloomberg μεταδίδει πως ο χρυσός διολίσθησε με τις αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων, καθώς οι εμπορευόμενοι ζύγισαν τα μικτά οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ και την αυξητική πορεία των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Τα στοιχεία έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση στην οικοδόμηση κατοικιών στις ΗΠΑ, ενώ η παραγωγή στα εργοστάσια της χώρας αυξήθηκε τον Ιούλιο για πρώτη φορά σε τρεις μήνες.

- Σε ό,τι αφορά στα Κρυπτονομίσματα, το Reuters εντόπισε μια απότομη υποχώρηση, με τις ξαφνικές πωλήσεις να παρασύρουν το bitcoin σε χαμηλό επίπεδο τριών εβδομάδων. Ο λόγος της πτώσης δεν ήταν αμέσως σαφής, όμως ενδεικτικά αναφέρεται ότι το Bitcoin υποχώρησε έως και 7,7% στα $21.404 μέσα σε λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωινού. Ανάκτησε ελαφρώς έδαφος και διαμορφώθηκε τελικώς στα $22.047,σε αντίθεση με το Εther που διαμορφώθηκε στα $1.753 με πτώση 5%.

Επιλέγοντας να γίνετε συνδρομητής στο newsletter της K.Treppides & Co Ltd διασφαλίζετε ότι: - Είστε ενημερωμένοι για όλες τις νεότερες οδηγίες από αρμόδιους φορείς στην Κύπρο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και παγκόσμιους οργανισμούς.

- Λαμβάνετε όλες τις απαραίτητες ανακοινώσεις που αφορούν ελεγκτικών, φορολογικών, λογιστικών και χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών.

- Διαβάζετε όλα τα σημαντικά νέα που αφορούν στις αγορές, αλλά και αναλύσεις και εκτιμήσεις για τις επιδράσεις και αλλαγές που επίκεινται.

- Είστε συγχρονισμένοι με όλες τις τάσεις που αφορούν τον τομέα των χρηματοοικονομικών, τραπεζιτικών, του blockchain και των ψηφιακών νομισμάτων.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε άμεσα τη συνδρομή σας στο newsletter της K.Treppides & Co Ltd ΕΔΩ 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η BBF παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες που εμπνέουν και συγκινούν με τις δράσεις τους ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ