ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

H FUSO γιορτάζει 90 χρόνια στην αγορά

Δελτίο Τύπου

Η θυγατρική της Daimler Trucks, Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation γιορτάζει την 90η επέτειο της μάρκας. Η προέλευση του εμβληματικού ονόματος της FUSO χρονολογείται από τον Μάιο του 1932, όταν παρουσιάστηκε το πρώτο λεωφορείο της  Mitsubishi με την ονομασία «B46 type». Ένα λεωφορείο 7 μέτρων με 38 θέσεις που διέθετε ένα βενζινοκινητήρα 7 λίτρων, 6 κυλίνδρων απόδοσης 100 ίππων.

Μετά το πρώτο όχημα, η ονομασία FUSO συνέχισε να χρησιμοποιείται και για μεγαλύτερα οχήματα όπως το φορτηγό 4 τόνων KT1 (1946), το πρώτο μεγάλο φορτηγό T380 της Ιαπωνίας και το πρώτο μίνι λεωφορείο της Ιαπωνίας, το Rosa (1960). Η οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας τη δεκαετία του 1950 – 1970 έφερε τη γκάμα της FUSO να περιλαμβάνει από μικρά έως μεγάλα φορτηγά και λεωφορεία, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη.

Σήμερα η FUSO κατασκευάζει μια πλήρη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων ελαφρών, μεσαίων και βαρέων φορτηγών και λεωφορείων αλλά  και βιομηχανικών κινητήρων για περισσότερες από 170 αγορές παγκοσμίως. Με εργατικό δυναμικό άνω των 11.000 εργαζομένων, η FUSO αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου φορτηγών και λεωφορείων της Daimler Truck AG. Το 2021, η FUSO συνέβαλε σημαντικά στη σημαντική αύξηση των πωλήσεων της Daimler Truck με συνολικές πωλήσεις άνω των 125.000 μονάδων, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το ένα τέταρτο των παγκόσμιων πωλήσεων του ομίλου.

Το θρυλικό ελαφρύ φορτηγό FUSO Canter χαίρει μεγάλης εκτίμησης σε όλο τον κόσμο και κατέχει υψηλά μερίδια αγοράς σε πολλές χώρες. Από την κυκλοφορία του στην αγορά το 1963, πάνω από 4,5 εκατομμύρια FUSO Canter έχουν παραχθεί παγκοσμίως. Το 2021, η FUSO παρουσίασε τη νέα γενιά του Canter με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, άνεσης και σχεδίασης.

Η ασιατική θυγατρική της Daimler Truck θεωρείται επίσης πρωτοπόρος στη μεταφορά μηδενικών εκπομπών. Το 2017, η FUSO παρουσίασε την πρώτη γενιά eCanter, ένα πρωτοποριακό πλήρως ηλεκτρικό ελαφρύ φορτηγό από το οποίο περισσότερες από 350 μονάδες βρίσκονται στα χέρια πελατών στην Ιαπωνία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Αυτά τα οχήματα έχουν ήδη καλύψει περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα χωρίς εκπομπές ρύπων. Σαν αποτέλεσμα πέντε ετών συνεχούς συνεργασίας με τους πρώτους πελάτες του eCanter, η FUSO θα παρουσιάσει σύντομα το εντελώς νέο Next Generation eCanter τόσο στην Ασία όσο και στην Ευρώπη. Αυτό το μοντέλο μαζικής παραγωγής θα συνοδεύεται από περαιτέρω αναβαθμίσεις όσον αφορά την εμβέλεια και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και θα προσφέρεται με μια διευρυμένη σειρά παραλλαγών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση