ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Audi κάνει την είσοδο της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2026

Δελτίο Τύπου

Σε συνέντευξη τύπου στη πίστα του Spa, η Audi ανακοίνωσε την είσοδο της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από το 2026, η premium γερμανική μάρκα θα αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA Formula 1 με μια ειδικά ανεπτυγμένη μονάδα ισχύος που θα παράγεται στις εγκαταστάσεις της Audi Sport στο Neuburg κοντά στο Ingolstadt. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από περισσότερο από μια δεκαετία που θα κατασκευάζεται ένας κινητήρας F1 στη Γερμανία.

Στην συνέντευξη Τύπου, που μεταδόθηκε διαδικτυακά για δημοσιογράφους, ο Markus Duesmann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AUDI AG και ο Oliver Hoffmann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Τεχνολογική Ανάπτυξη, απάντησαν σε ερωτήσεις ενώ στο πάνελ βρισκόταν τόσο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1 Stefano Domenicali όσο και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) Mohammed ben Sulayem.

Το κλειδί για την απόφαση της Audi αναφορικά με την είσοδο στη F1 είναι ότι το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο για να γίνει πιο βιώσιμο και οικονομικά αποδοτικό. Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί, που θα ισχύσουν από το 2026, επικεντρώνονται στη μεγαλύτερη ηλεκτροδότηση και τα προηγμένα βιώσιμα καύσιμα. Εκτός από το υφιστάμενο ανώτατο όριο κόστους για τις ομάδες, το 2023 θα εισαχθεί ένα ανώτατο όριο κόστους για τους κατασκευαστές μονάδων ισχύος. Επιπλέον, η Formula 1 έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο για ένα πρωτάθλημα ουδέτερο από άνθρακα έως το 2030.

 

Από το 2026, η ηλεκτρική ισχύς για τις μονάδες ισχύος (που αποτελούνται από ηλεκτρικό κινητήρα, μπαταρία, ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου και κινητήρα εσωτερικής καύσης) θα αυξηθεί απότομα σε σύγκριση με τα σημερινά συστήματα κίνησης. Ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι σχεδόν τόσο ισχυρός όσο ένας δυνατός κινητήρας εσωτερικής καύσης, ο οποίος έχει ισχύ περίπου 544 ίππους. Οι εξαιρετικά αποδοτικοί turbo κινητήρες 1,6 λίτρων λειτουργούν με προηγμένο βιώσιμο καύσιμο που είναι επίσης προϋπόθεση για την είσοδο της Audi στο πρωτάθλημα της F1.

Η Audi Sport θα επικεντρωθεί στο έργο της για είσοδο με αξιώσεις στη Formula 1 ενώ παράλληλα θα συνεχίσει το καινοτόμο project με το RS-Q e-tron για το Ράλι Ντακάρ, με μοναδικό στόχο τη νίκη στην έρημο.

Είτε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportscar, στο US Motorsport, στο DTM, στο Le Mans ή στη Formula E, η Audi Sport έχει θέσει πρότυπα σε πολλές κατηγορίες κερδίζοντας αμέτρητες νίκες και τίτλους. «Η Formula 1 είναι το επόμενο σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Audi», λέει ο Julius Seebach εκ μέρους της Audi AG.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση