ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Και επίσημα σταματά από τράπεζα η RCB Bank

Η RCB Bank Ltd μετασχηματίστηκε σε μια εποπτευόμενη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (asset management company)

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Και επίσημα σταματά από τράπεζα η RCB Bank, καθώς ολοκλήρωσε την έξοδό της από τις τραπεζικές εργασίες.

Ο πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία και οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν δεν άφησαν ανεπηρέαστη την Τράπεζα, καθώς λήφθηκε η απόφαση να μετασχηματιστεί η τράπεζα στα τέλη Μάρτη 2022 σε μια εποπτευόμενη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (asset management company). Οι τραπεζικές της εργασίες θα αποσύρονταν σταδιακά.

Έτσι, στο site της RCB Bank βρίσκεται η σχετική ανακοίνωση που αναφέρει ότι «ολοκλήρωσε την έξοδό της από τις τραπεζικές εργασίες»

Από τις 24 Μαρτίου 2022 η RCB Bank σε συμφωνία με την Τραπεζική Εποπτεία της ΕΚΤ, έλαβαν την απόφαση ότι θα έπαυε να συνάπτει νέες σχέσεις με πελάτες τόσο για καταθέσεις όσο και για δάνεια. Η Τράπεζα θα ακολουθούσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και διαδικασία για την ολοκλήρωση των υφιστάμενων πελατειακών σχέσεων. Όλες οι υποχρεώσεις προς τους πελάτες της τράπεζας θα καταβάλλονταν πλήρως και είχε συμφωνηθεί με την Τραπεζική Εποπτεία της ΕΚΤ ότι θα αναλάμβανε ελεγκτικός οίκος (Deloitte) να ελέγχει τη διαδικασία ολοκλήρωσης των διακανονισμών της τράπεζας με τους καταθέτες, διασφαλίζοντας έτσι την ομαλή λήξη των καταθετικών σχέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση