ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Landmark: Προχωρά χωρίς τους πύργους το λίφτινγκ του ξενοδοχείου

Πράσινο φως έδωσε η Περιβαλλοντική Αρχή για μετατροπές στο ξενοδοχείο, νέα σχέδια για τους δύο πύργους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Θετική ήταν η γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής σε σχέση με τις προτεινόμενες αλλαγές στο ξενοδοχείο Landmark στη Λευκωσία. Υπενθυμίζεται ότι σκοπός ήταν και η ανέγερση δύο κτηρίων 17 ορόφων για γραφειακή και οικιστική χρήση. Ενώ η αρχική προσέγγιση της Περιβαλλοντικής Αρχής ήταν να εξεταστεί η αίτηση για μετατροπές στο ξενοδοχεία μαζί με την αίτηση για τα δύο επιπλέον κτήρια, με την ονομασία "LANDMARK PROJECT - OFFICE AND RESIDENTIAL TOWER DEVELOPMENT", εντούτοις, κατόπιν διαβούλευσης με τον κύριο του έργου διαπιστώθηκε ότι η νέα ανάπτυξη θα τύχει επανασχεδιασμού, ενώ το εν λόγω έργο που εξετάζεται αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, οπόταν δεν υπάρχει ζήτημα συσσωρευτικών επιπτώσεων.

Οι αλλαγές που προτείνονται αφορούν το ισόγειο και το μεσοπάτωμα του υφιστάμενου κτηρίου, ενώ δε θα γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στους ορόφους και στα υπόγεια. Εκτιμάται ότι το κόστος της αναβάθμισης του ξενοδοχείου θα ανέλθει γύρω στα 40 εκατ. ευρώ.

Τί αλλάζει

Οι προσθήκες στο υφιστάμενο ξενοδοχείο αφορούν στην προσθήκη πισίνας συνολικού εμβαδού 180 τ.μ., δύο εστιατορίων 230 και 210 τ.μ., ενός αίθριου που θα χρησιμεύει ως καφετέρια και θα έχει εμβαδόν 32 τ.μ. και ενός μπαρ συνολικού εμβαδού 150 τ.μ. Το συνολικό εμβαδόν των καλυμμένων χώρων του ισογείου και του μεσοπατώματος ανέρχεται στα 4.513 τ.μ και θα υπάρξουν προσθήκες 908 τ.μ. περίπου για να ανέλθει στα 5.791 τ.μ. Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει επίσης 419 χώρους στάθμευσης που βρίσκονται τόσο στα υπόγεια όσο και στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου. Οι κατασκευαστικές εργασίες του έργου αναμένεται να αρχίσουν με την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας η οποία εκτιμάται να εκδοθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και εκτιμάται να διαρκέσουν περίπου 24 μήνες, επομένως θα ολοκληρωθούν το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Σημειώνεται ότι κατά τις κατασκευαστικές εργασίες του έργου το ξενοδοχείο θα λειτουργεί κανονικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση