ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λάρνακα: Θαλάσσια σύνδεση και κρουαζιέρες από Ισραήλ το καλοκαίρι

Την ίδια περίοδο θα πραγματοποιείται και η γραμμή Λάρνακας- Πειραιά, κάτι που δημιουργεί ευκαιρίες για περαιτέρω αξιοποίηση της γραμμής και ενίσχυση της επιβατικής κίνησης

Της Μαρίας Ηρακλέους

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σημαντική προοπτική για ενίσχυση της τουριστικής κίνησης μέσω θαλάσσης δημιουργείται για την Λάρνακα. Στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου για την έναρξη των δρομολογίων Λάρνακας Πειραιά από τον προσεχή Αύγουστο, ο επικεφαλής της εταιρείας Kition Ocean Holdings Πάνος Αλεξάνδρου, ανέφερε ότι, κατά το 2023 θα πραγματοποιηθούν ακόμα 30 κρουαζιέρες από το Ισραήλ προς την Λάρνακα. Την ίδια περίοδο θα πραγματοποιείται και η γραμμή Λάρνακας- Πειραιά, κάτι που δημιουργεί ευκαιρίες για περαιτέρω αξιοποίηση της γραμμής και ενίσχυση της επιβατικής κίνησης.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Πάνος Αλεξάνδρου ανέφερε ότι από πλευράς υποδομών υπάρχουν κάποιες εργασίες που πρέπει να γίνουν και αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα ενώ αναμένεται ότι εντός 4-6 εβδομάδων θα είναι ολοκληρωμένες. Η δέσμευση της εταιρείας ανέφερε, είναι ότι οι νέες υποδομές θα είναι έτοιμες πριν την έναρξη της θαλάσσιας σύνδεσης.

Ο Ηλίας Σούλης από πλευράς της αναδόχου εταιρείας Scandro Holdings ανέφερε ότι η θαλάσσια σύνδεση ξεκινά από Λεμεσό τέλος Μαΐου και προχωρά με την Λάρνακα, Αύγουστο και Σεπτέμβρη. Επισήμανε ότι από φέτος ο συνεργάτης στις κρατήσεις εισιτηρίων θα είναι η Orthodoxou Travel.

Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των δρομολογίων καθώς, όπως ανέφερε, η εταιρεία είναι ακόμη σε διαβούλευση με το Υφυπουργείο για το ταξίδι και τις ημερομηνίες. Ανέφερε ότι τα 14 δρομολόγια θα αφορούν το λιμάνι Λεμεσού και τα 8 της Λάρνακας. Η συχνότητα θα είναι σε εβδομαδιαία βάση- κάποια 1 κάποια 2 φορές την εβδομάδα. Πρόσθεσε ότι τα κόμιστρα θα είναι τα ίδια με την Λεμεσό. Το πρώτο ταξίδι Κύπρου- Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί τέλος Μαίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση