ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέο ζήτημα με το CovPass για τους καταναλωτές

Δεν περνούν έγκαιρα στο σύστημα τα στοιχεία για αρνητικό rapid test- επιστολή Υπ. Υγείας σε χημεία και φαρμακεία

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σε συστάσεις προς φαρμακεία και χημεία προχώρησε μέσω επιστολής ο Υπουργός Υγείας, λόγω ζητημάτων κατά τον έλεγχο CovPass σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα. Σύμφωνα με τον σύνδεσμο λιανικού εμπορίου αριθμός καταναλωτών δεν κατάφερε να εισέλθει σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα από την μέρα υποχρεωτικής εφαρμογής της εφαρμογής CovPass και αυτό παρά την επίλυση διαφόρων ζητημάτων που ανακοινώθηκαν στην προηγούμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον γγ του συνδέσμου Μάριο Αντωνίου, ο σύνδεσμος έγινε δέκτης παραπόνων για περιπτώσεις πολιτών οι οποίοι ενώ είχαν περάσει από rapid test με αρνητικό αποτέλεσμα, εντούτοις τα στοιχεία τους δεν περνούσαν στο σύστημα έγκαιρα, με αποτέλεσμα να μην έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα.

Την Δευτέρα το Υπουργείο Υγείας έστειλε επιστολή σε φαρμακοποιούς και χημεία με την εντολή να καταχωρούνται τα αποτελέσματα των rapid test εντός μίας ώρας από την ώρα διενέργειας των τεστ, ώστε να μπορεί ο πολίτης να κατεβάζει το QR code του. Ωστόσο χθες το πρόβλημα παρουσιάστηκε ξανά. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, αρκετοί καταναλωτές δεν κατάφεραν να μπουν σε εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα. Υπήρχαν επίσης αναφορές από πλευράς χημείων για υπερφόρτωση πλατφόρμα με αποτέλεσμα να καθυστερεί η φόρτωση των στοιχείων. Ο σύνδεσμος λιανικού εμπορίου έχει έρθει σε επαφή με το Υφυπουργείο Καινοτομίας για το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, το πιο πάνω ζήτημα σε πρακτικό επίπεδο σημαίνει ότι υπάρχουν καταναλωτές που δεν καταφέρνουν τελικά να εισέλθουν σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα και αυτό δημιουργεί προβληματισμό στους επιχειρηματίες του λιανικού, εν όψει Black Friday στις 26 Νοεμβρίου και το κατά πόσο θα επηρεαστεί η επισκεψιμότητα στην αγορά την συγκεκριμένη ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση