ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Elon Musk: Επαναλειτουργεί εργοστάσιο της Tesla στη Καλιφόρνια παρά τα μέτρα

Μέσα από ανάρτηση του στο Twitter, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανακοίνωσε την επανέναρξη των εργασιών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Tesla ανακοίνωσε την επανέναρξη των εργασιών στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στην Καλιφόρνια, παρά τις τοπικές απαγορεύσεις και μέτρα κοινωνικού περιορισμού που υφίστανται λόγω της πανδημίας.

Όπως έγραψε τη Δευτέρα μέσω ανάρτησης του στο Twitter ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, «οι εργασίες έχουν ξαναρχίσει, με τον ίδιο να βρίσκεται στη γραμμή παραγωγής, μαζί με όλους τους υπαλλήλους του». Επίσης, στην ίδια ανάρτηση ανέφερε πως «αν κάποιος από το εργοστάσιο πρέπει να συλληφθεί, ζητεί να είναι μόνο αυτός».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ και οι τοπικές περιφέρειες, προσπαθούν να καθορίσουν τον καλύτερο τρόπο χαλάρωσης των μέτρων τα οποία εισήχθησαν για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού.

Ενώ η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς και πλέον επιτρέπει την επανέναρξη των εργασιών σε εργοστάσια όπως αυτό της Tesla, η κομητεία Αλαμέδα, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, ακόμη δεν έχει αποφασίσει επί της χαλάρωσης των μέτρων.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το BBC, τόσο το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όσο και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της κομητείας, δήλωσαν ότι γνωρίζουν για την εν λόγω κατάσταση και ότι ακολουθείται η ίδια προσέγγιση με άλλες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν παραβιάσει τα μέτρα κοινωνικού περιορισμού.

Το Σάββατο, 09 Μαΐου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ανέφερε ότι η εταιρεία έχει κινηθεί νομικά κατά της Κομητείας, ζητώντας την άρση των περιορισμών που εμποδίζουν την αυτοκινητοβιομηχανία να συνεχίσει την επαναλειτουργία της παραγωγής.

Με πληροφορίες: BBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση