ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΟΙΚ: Μη ρεαλιστικές αξιώσεις από κάποια κόμματα

Τα όσα αναφέρει στην δήλωση του ο κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης για το νέο πακέτο κρατικής στήριξης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Υπουργός Οικονομικών τοποθετήθηκε για το νέο νομοσχέδιο που αφορά τις κρατικές εγγυήσεις για δανειοδότηση αναφέροντας ότι έτυχε εκτενούς διαβούλευσης εδώ και ενάμιση μήνα με όλες τις πολιτικές δυνάμεις στα πλαίσια της συζήτησής του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στην συνέχεια ο κύριος Πετρίδης αναφέρει χαρακτηριστικά, «μετά από 3 συνεδριάσεις της εν λόγω Επιτροπής, την κατάθεση γραπτών εισηγήσεων από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, οι οποίες και απαντήθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και τη συζήτηση που διεξήχθη στο Προεδρικό υπό τον Πρόεδρο τις Δημοκρατίας, κάποια κόμματα, παρά την υιοθέτηση από την Κυβέρνηση των πλείστων εισηγήσεών τους, προβάλλουν συνεχώς νέες αξιώσεις και νέα προσκόμματα στην ψήφιση ενός πολύ σημαντικού για την οικονομία νομοσχεδίου».

Επίσης ο Υπουργός χαρακτηρίζει μη ρεαλιστικές τις αξιώσει κάποιων κομμάτων τονίζοντας ότι, «την ίδια ώρα, και παρά το ιδιαίτερα υψηλό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της Κυβέρνησης προς τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις για διασφάλιση των θέσεων εργασίας, προβάλλουν μη ρεαλιστικές αξιώσεις για κατακόρυφη αύξηση των δαπανών, αγνοώντας τις δυνατότητες της οικονομίας. Είναι όμως νωπές οι μνήμες που το κράτος μετρούσε σε μέρες τα ρευστά του διαθέσιμα και αναγκαζόταν να ζητήσει διάσωση από τρίτους λόγω λανθασμένων οικονομικών χειρισμών».

Καταλήγοντας η αναφέρει, «έχοντας πλήρη επίγνωση των κινδύνων για την οικονομία, η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδρασε συναινετικά στα θέματα οικονομίας. Η κρίση όμως είναι εδώ και δεν πρέπει να υποτιμάται. Την ίδια στιγμή που όλες οι άλλες χώρες της Ε.Ε. προχωρούν γοργά στην υιοθέτηση παρόμοιων προγραμμάτων, εκμεταλλευόμενες πλήρως το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πλαίσιο, οφείλουμε και εμείς να επιδείξουμε την αναγκαία ευθύνη έναντι των συμπολιτών μας και της οικονομίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση