ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι προτάσεις για βόλτα στη Μαρίνα Λάρνακας

Η Μαρίνα Λάρνακας τέθηκε ξανά στη διάθεση του κοινού με άνοιγμα επί 24ωρου βάσεως μετά από σχεδόν 50 χρόνια.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο 28 και 29 Οκτωβρίου 2022 σε πανηγυρικό κλίμα το άνοιγμα της Μαρίνας Λάρνακας για το κοινό της Λάρνακας και της Κύπρου ολόκληρης. Χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν τις μουσικές παραστάσεις που παρουσιάστηκαν ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις αλλαγές που έγιναν μετά την ενεργοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της KITION OCEAN HOLDINGS. Η Μαρίνα Λάρνακας τέθηκε ξανά στη διάθεση του κοινού με άνοιγμα επί 24ωρου βάσεως μετά από σχεδόν 50 χρόνια.

Η Διεύθυνση της προχώρησε στην πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών υγείας και ασφάλειας που θα διασφαλίζουν την παρουσία των επισκεπτών. Πεζοδρόμια, φωτισμός φιλικός στο περιβάλλον, διαβάσεις πεζών, πύλες και χώροι στάθμευσης είναι μόνο μερικά από τα έργα που πραγματοποιήθηκαν για τη δημιουργία υποδομών. Οι επισκέπτες που είδαν τους χώρους και τις εγκαταστάσεις της Μαρίνας δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις αλλαγές που έγιναν οι οποίες κατέστησαν τη Μαρίνα κατάλληλη για μια έξοδο οικογενειακή, με τα παιδιά, με φίλους, για χαλαρή βόλτα δίπλα στη θάλασσα για φαγητό, ποτό, παιγνίδι και εκδηλώσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας, σκοπός της Kition Ocean Holdings είναι όπως η Μαρίνα παραμείνει στη διάθεση του κοινού σε όλη τη διάρκεια της Ά φάσης του έργου κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη της θαλάσσιας περιοχής της και μέρος των χερσαίων αναπτύξεων. 

Street food και λούνα παρκ

Πέραν από τα έργα υγείας και ασφάλειας αλλά και άλλα έργα οργάνωσης, καλλωπισμού και υποδομών η Μαρίνα Λάρνακας σε συνεργασία με διάφορες ιδιωτικές εταιρείες έχει δημιουργήσει μια σειρά από προτάσεις που συνθέτουν την εικόνα των επιλογών και υπηρεσιών που προσφέρει ως προορισμός εξόδου και εκδηλώσεων ιδιωτικού αλλά και δημόσιου χαρακτήρα. Πιο κάτω παρατίθενται αναλυτικά οι επιλογές:

Ελληνικού ύφους μοντέρνα ψαροταβέρνα

Καντίνα με street food και σνακ

Παιδότοπο/λούνα παρκ

Γραφεία υπηρεσιών, πώλησης σκαφών και ειδών θαλάσσης.

Επιπρόσθετα από αυτά σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα λειτουργεί αγορά που θα φέρει το όνομα Μαρίνα Μάρκετ. Η Μαρίνα Μάρκετ θα φιλοξενεί μόνιμα εννέα σπιτάκια με ντόπιες επιχειρήσεις που θα διαθέτουν προϊόντα, είδη φαγητού και ποτού. Έχουν γίνει ήδη συμφωνίες για τη λειτουργία έξι καταστημάτων ενώ είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την αξιοποίηση των υπολοίπων τριών. Στον χώρο της Μαρίνας λειτουργούν ή και θα λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες τα ακόλουθα σπιτάκια:

Κρέπες

Waffle/Παγωτό

Λουκουμάδες/Παραδοσιακά γλυκά

Παραδοσιακό καφενείο/Ουζερί

Hot dog/Jacket potatoes

Αξεσουάρ τηλέφωνων/προϊόντα τεχνολογίας

Χώροι για φιλοξενία εκδηλώσεων

Ένα καινούριο στοιχείο που θα εισάγει η Μαρίνα Λάρνακας με το άνοιγμα που έκανε για το κοινό είναι αυτό των εκδηλώσεων. Η Διεύθυνση της Μαρίνας στοχεύει όπως οι χώροι της αποτελέσουν το πεδίο για έντονη ανάπτυξη στον τομέα των εκδηλώσεων. Οι χώροι της Μαρίνας διατίθενται ήδη για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα ενώ με γοργούς ρυθμούς προχωρεί ο σχεδιασμός εκδηλώσεων μέχρι τέλος του χρόνου με ιδιαίτερη έμφαση στην περίοδο των Χριστουγέννων. Με αυτή την ευκαιρία η Μαρίνα ενημερώνει ότι σύντομα θα παρουσιάσει το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας και θα επιφυλάσσει ωραίες εορταστικές στιγμές Στα πλάνα είναι η δημιουργία θεματικών θεσμών, φεστιβάλ, φιλανθρωπικών δράσεων αλλά και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Το κοινό που επιθυμεί να προχωρήσει στη διοργάνωση εκδηλώσεων στη Μαρίνα Λάρνακας μπορεί να απευθυνθεί για την έγκαιρη κράτηση και διευθέτηση των λεπτομερειών.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση