ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση Diapo και Foodlink Cyprus

Στο τέλος Μαρτίου έλαβε την έγκριση της Κυπριακής Επιτροπής Ανταγωνισμού

Ολοκληρώθηκε στις 30 Μαρτίου 2018, αφού έλαβε την έγκριση της Κυπριακής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η συμφωνία συγχώνευσης των δραστηριοτήτων της θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Π.Μ.Τσεριώτης, DIAPΟ Ltd, με τη Foodlink Cyprus. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Foodlink Cyprus έχει αποκτήσει το 75% του νέου σχήματος, αγοράζοντας μετοχές και ταυτόχρονα συνεισφέροντας τις δραστηριότητες της στην DIAPO έναντι μετοχών.

Το νέο σχήμα που λειτουργεί από την 1η Απριλίου 2018, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών third-party logistics στην Κύπρο, με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης. Το νέο σχήμα ενδυναμώνεται από την εμπειρία και τεχνογνωσία της Foodlink, εταιρείας εξειδικευμένης στον τομέα των υπηρεσιών logistics με δραστηριότητες στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Κύπρο. Η Foodlink είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και το πλάνο της για τα επόμενα 5 χρόνια στοχεύει σε €100 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα από οργανική ανάπτυξη και εξαγορές.

Η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης της ευρύτερης στρατηγικής ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της Π.Μ.Τσεριώτης, με βάση την οποία ο Όμιλος επικεντρώνεται στους τομείς της Αυτοκίνησης, της εμπορίας Καταναλωτικών Αγαθών (FMCG) και της Πληροφορικής και εκποιεί ή μετατρέπει σε χρηματοοικονομικές συμμετοχές άλλες, μη στρατηγικές δραστηριότητες . Μέσω της συμφωνίας αυτής, ο Όμιλος θεωρεί επίσης ότι θα επιτύχει αναβάθμιση των υπηρεσιών logistics που λαμβάνουν οι εταιρίες του στον τομέα των Καταναλωτικών Αγαθών, η Tryfon Tseriots και η Unilever Tseriotis Cyprus.

Ο Αλέξανδρος Διογένους, CEO της Π.Μ. Τσεριώτης, δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία: «Η Π.Μ. Τσεριώτης αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα και πιο αναγνωρισμένα επιχειρηματικά συγκροτήματα της Κύπρου, με 100 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην κυπριακή και διεθνή αγορά. Η ανάπτυξη του στηρίζεται στην πρωτοπορία, την ευελιξία και τη συνεχή προσαρμογή σε νέα δεδομένα και αναζήτηση ευκαιριών. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, αναγνωρίσαμε τις προκλήσεις του τομέα των υπηρεσιών logistics και την ανάγκη δημιουργίας μεγαλύτερων και ισχυρότερων παικτών στην αγορά και προχωρήσαμε στη στρατηγική αυτή συνεργασία, που εξασφαλίζει καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης και για τις δύο εταιρίες. Είμαστε περήφανοι που ενώνουμε δυνάμεις με τη Foodlink Cyprus, η οποία ανήκει στον ελληνικό όμιλο FDL, τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο όμιλο logistics στην Ελλάδα.»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση