ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Pafilia: Στηρίζει το  το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Επισκοπής 

Στις 12 χιλιάδες ευρώ το ύψος της ετήσιας χορηγίας,

Δελτίο Τύπου

Την περιβαλλοντική της ευαισθησία και κουλτούρα επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά η εταιρεία Pafilia Property Developers προσφέροντας την ετήσια χορηγία ύψους 12 χιλιάδων ευρώ προς το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Επισκοπής. Η εν λόγω χορηγία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας και έχει ως στόχο την ενίσχυση των δράσεων και της λειτουργίας του Κέντρου.

Την εισφορά παρέδωσε στον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Επισκοπής, κ. Χαράλαμπο Χαραλάμπους, και τον Διευθυντή του Περιβαλλοντικού Κέντρου Ενημέρωσης Επισκοπής, κ. Αντρέα Χρυσάνθου, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Pafilia, κ. Δημήτρης Ασσιώτης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέρετρο Minthis.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Ασσιώτης εξέφρασε την εκτίμηση του για το πολύτιμο έργο που επιτελεί το Kέντρο, σημειώνοντας πως η χορηγία αποτελεί αναγνώριση και στήριξη του έργου αυτού. Η Pafilia πρόσθεσε ο κ. Ασσιώτης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που διατηρεί, συμβάλλει διαχρονικά σε δράσεις που διαμορφώνουν περιβαλλοντικά υπεύθυνους πολίτες και αναδεικνύουν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της φυσικής ομορφιάς της περιοχής.

Η οικονομική στήριξη που προσφέρει η εταιρεία Pafilia στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Επισκοπής διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Επισκοπής, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα εξαίρετο έργο το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν την πλούσια βιοποικιλότητα της περιοχής αλλά και να απολαύσουν την φιλοξενία του χωριού.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι του ΚΠΕ Επισκοπής, Χριστάκης Χριστοδούλου επεσήμανε πως τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στις προσπάθειες καλλιέργειας και μετάδοσης περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης στην ευρύτερη κοινωνία και τόνισε πως η διαχρονική στήριξη που προσφέρει η Pafilia στο κέντρο αποτελεί πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που καταδεικνύει και τον περιβαλλοντικό προσανατολισμό της εταιρείας.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Επισκοπής βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Επισκοπή που είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στη νοτιοδυτική πλαγιά της όμορφης κοιλάδας της Έζουσας, η οποία λόγω της μεγάλης οικολογικής της αξίας, έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000. Στόχος του Κέντρου είναι η ανάδειξη, η προβολή και προστασία των οικολογικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της κοιλάδας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.

Στην κοιλάδα της Έζουσας οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν 12 διαφορετικούς τύπους οικοτόπων, 150 είδη πουλιών, θηλαστικά, πάρα πολλά είδη χλωρίδας αλλά και τα «Μετέωρα της Κύπρου», τον μεγαλύτερο μονόλιθο όγκο του νησιού. Η επίσκεψη στο Κέντρο αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Το επιστημονικό προσωπικό αναλαμβάνει τη ξενάγηση των επισκεπτών στην αίθουσα εκθεμάτων και διοραμάτων, η οποία περιλαμβάνει ταριχευμένα ζώα και πουλιά, φωτογραφικό υλικό υψηλής ποιότητας, έντομα και εκθέματα από τη γεωλογία της περιοχής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση