ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΣΙΚΑ: H συνεχής άνοδος τιμών πρώτων υλών αποδεκατίζει αγοραστική δύναμη

H ανακοίνωση του ΠΑΣΙΚΑ

ΚΥΠΕ

H συνεχής άνοδος στις τιμές των πρώτων υλών αποδεκατίζει την αγοραστική δύναμη των πολιτών αλλά και όσων θα επισκεφθούν τα κέντρα αναψυχής την καλοκαιρινή περίοδο, αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), καλώντας, παράλληλα,τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής «εκεί που μπορούν να στηρίξουν τις υποψηφιότητες των συναδέλφων τους» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές «για να έχουν δική τους φωνή μέσα στα νέα Δημοτικά Συμβούλια».

Σε ανακοίνωση, ο ΠΑΣΙΚΑ αναφέρει ότι η επιβολή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε κάποια τρόφιμα π.χ. το χοιρινό «έχει εξανεμιστεί εδώ και καιρό», προσθέτοντας ότι «από την πρώτη στιγμή είχαν επιβληθεί αυξήσεις με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής και να αγοράζουν ακριβότερα και να μην διεκδικούν πίσω τον ΦΠΑ», ενώ «το κράτος χάνει έσοδα αφού δεν εισπράττει πλέον το 5%».

Αναφέρει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι οι ατεκμηρίωτες καθυστερήσεις στις μειώσεις στα καύσιμα επίσης συμβάλλουν στη δραστική μείωση της αγοραστικής δύναμης του κόσμου, ενώ «η ψηλή τιμή στην ενέργεια (ηλεκτρισμός - υγραέριο) κατέχει πρωτεύουσα θέση σε όλο αυτό το σκηνικό».

Προσθέτει ότι «δεν μπορεί από τη μια το κράτος να εξαγγέλλει στήριξη των ορεινών περιοχών και από την άλλη η Cyta να εξαγγέλλει κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Κακοπετριά».

Επιπλέον, ο ΠΑΣΙΚΑ αναφέρεται στην διαχρονική έλλειψη προσωπικού, εξειδικευμένου και μη και στην ανάγκη στελέχωσης των αρμόδιων τμημάτων του Υπουργείου Εργασίας που εξετάζουν τις αιτήσεις για πρόσληψη προσωπικού, καθώς και στην έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας με τους οικείους δήμους.

Ο Σύνδεσμος εκφράζει, εξάλλου, ανησυχία και προβληματισμό για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «και ό,τι θα ακολουθήσει», ενώ αναφέρει ότι έχει προτάσεις για τη διαχείριση οργανικών και στερεών αποβλήτων.

«Oλοι αυτοί οι λόγοι ώθησαν μέλη του ΠΑΣΙΚΑ να διεκδικούν θέσεις σε κάποια δημοτικά συμβούλια στις επικείμενες δημοτικές εκλογές», καταλήγει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση