ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κύπρος - Ποιο το πρόβλημα στις ανέπαφες συναλλαγές κάποιων πιστωτικών

Το θέμα εντοπίζεται σε συγκεκριμένες παρτίδες προμηθευτή καρτών κυπριακών τραπεζών για λογαριασμό της Mastercard

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οι κυπριακές τράπεζες καλούνται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα που προκύπτει από συγκεκριμένη παρτίδα καρτών που έχουν φτιαχτεί από προμηθευτή τραπεζών στην Κύπρο για λογαριασμό της Mastercard.

Συγκεκριμένα, μερίδα πελατών κυπριακών τραπεζών δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν συναλλαγές ανέπαφα με κάρτες που έχουν στην κατοχή τους, της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, Mastercard.

Όπως εξήγησαν τραπεζικές πηγές που εργάζονται για την επίλυση του ζητήματος στην «Κ», δεν είναι γενικό το πρόβλημα και το πρόβλημα δημιουργήθηκε από συγκεκριμένο προμηθευτή των καρτών αυτών. Αναλυτικότερα, συγκεκριμένη παρτίδα καρτών που εκδόθηκε από συγκεκριμένο προμηθευτή είχε «κώδικα» όπου θα λειτουργούσε η ανέπαφη λειτουργία τους μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2022. Γι’ αυτό και παρατηρείται πρόβλημα από την αρχή του 2023 σε ανέπαφες συναλλαγές είτε με το ATM, είτε για πληρωμές παντός τύπου σε καταστήματα κτλ.

Υπογραμμίζεται πως, οι πληρωμές που δεν γίνονται ανέπαφα με τις συγκεκριμένες κάρτες, λειτουργούν απρόσκοπτα όπως τονίστηκε στην «Κ».

Ωστόσο, οι τράπεζες έχουν ξεχωρίσει ήδη τους πελάτες που βρίσκονται στην «προβληματική περίμετρο» και τους έχουν ενημερώσει πως θα αντικατασταθούν οι κάρτες τους.

Τέλος, εάν στην πορεία καταφέρει ο προμηθευτής καρτών των τραπεζών να επιλύσει το συγκεκριμένο τεχνικό πρόβλημα πριν την αντικατάσταση των καρτών των πελατών, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν θα αντικατασταθούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση