ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:17
 

Προσχέδιο συμφωνίας για αεροπορική σύνδεση Κύπρου-Κίνας

Η Υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως εκκρεμεί το προσχέδιο συμφωνίας που υποβλήθηκε στις Αρχές της Κίνας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Προσχέδιο συμφωνίας για αεροπορική σύνδεση μεταξύ Κύπρου και Κίνας έχει υποβάλει η Κύπρος προς τις Αρχές της Κίνας, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου, η οποία μετέχει στην κυπριακή αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Πεκίνο.

Σε δηλώσεις της αναφορικά με τις επαφές της, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Πεκίνο, η κ. Αναστασιάδου ανέφερε ότι «πέραν από τις συναντήσεις με αξιωματούχους στο πλαίσιο του φόρουμ που συμμετέχουμε, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας, η οποία μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για την Κύπρο, τόσο για τις επικοινωνίες όσο και, γενικότερα, για τις έξυπνες πόλεις, όπως θέλουμε να μετατρέψουμε σήμερα τις πόλεις της Κύπρου, και από όπου μπορούμε να αντλήσουμε και υψηλή τεχνολογία και μεγάλη εμπειρία, και να τα μεταφέρουμε στη χώρα μας».

«Φυσικά αυτά πρέπει να γίνονται μέσα από ανταγωνιστικές και νόμιμες διαδικασίες. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ χρήσιμες αυτές οι επαφές με τη φίλη χώρα, με την οποία χθες υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο προάγει, μεταξύ άλλων, τη συνδεσιμότητα», πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμα ότι «εκκρεμεί ένα προσχέδιο συμφωνίας που έχουμε υποβάλει στις Αρχές της Κίνας για αεροπορική σύνδεση μεταξύ των χωρών μας, πάνω σε μια βάση πολύ φιλελεύθερη, χωρίς περιορισμούς σε αριθμούς πτήσεων, αεροσκαφών και προορισμών στην Κίνα το οποίο, όμως, χρειάζεται να τύχει επεξεργασίας για να προχωρήσει».

Αναφερόμενη στις επαφές της στο Πεκίνο σε σχέση με τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Υπουργός Μεταφορών είπε ότι «είναι γνωστή η παράδοση που διαθέτει η φίλη χώρα και οι εταιρείες της στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, εταιρείες, τις οποίες έχουμε επισκεφθεί και συμβουλευθεί για διάφορα θέματα και ιδιαίτερα για τα θέματα κυβερνοασφάλειας που μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν ενόψει και του 5G που πρόκειται να αδειοδοτηθεί στην Κύπρο μετά τον επόμενο χρόνο».

Καταλήγοντας είπε ότι επισκέφθηκε τα Γραφεία συγκεκριμένων εταιρειών, για να δει «ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνουν, ώστε να διασφαλίσουν την κυβερνοασφάλεια, διότι είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει, ιδιαίτερα, και την Ευρώπη σήμερα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X