ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πτήσεις: Αυτές είναι οι κορυφαίες 25 αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο για το 2024

Πρόκειται για τη λίστα της AirlineRatings.com, η οποία φτιάχνει την τελική κατάταξη βάσει μεγάλων ελέγχων ασφαλείας και κρατικών ελέγχων

Money Review

Ξανά στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες αεροπορικές του κόσμου βρέθηκε η Qatar Airways, έπειτα από μια χρονιά που έπεσε στη δεύτερη θέση μετά την Air New Zealand το 2023.

Πρόκειται για τη λίστα της AirlineRatings.com, η οποία φτιάχνει την τελική κατάταξη βάσει μεγάλων ελέγχων ασφαλείας και κρατικών ελέγχων. Οι έλεγχοι αυτοί βασίζονται μεταξύ άλλων στην αξιολόγηση των προϊόντων και τις κριτικές των πελατών για την ασφάλεια, την ηλικία του στόλου των αεροσκαφών και τις αναφορές ατυχημάτων.

Στη φετινή λίστα κυριαρχούν για άλλη μια φορά οι αερομεταφορείς της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, αν και η Air France/KLM που έχει έδρα στην Ευρώπη βρέθηκε στην 6η θέση.

Ειδικότερα, οι 25 κορυφαίες αεροπορικές του 2024, σύμφωνα με την AirlineRatings.com:

1. Qatar Airways

2. Korean Air

3. Cathay Pacific Airways

4. Air New Zealand

5. Emirates

6. Air France/KLM

7. All Nippon Airways

8. Etihad Airways

9. Qantas

10. Virgin Australia/Atlantic

11. Vietnam Airlines

12. Singapore Airlines

13. EVA Air

14. TAP Portugal

15. JAL

16. Finnair

17. Hawaiian

18. Alaska Airlines

19. Lufthansa / Swiss

20. Turkish Airlines

21. IGA Group (British Airways, Iberia)

22. Air Canada

23. Delta Air Lines

24. United Airlines

25. American Airlines

«Η Qatar Airways βγήκε νούμερο ένα σε πολλές κατηγορίες-κλειδιά, αν και η βαθμολογία της κορυφαίας δεκάδας είχε πολύ μικρές αποκλίσεις», διευκρίνισε ο διευθυντής σύνταξης της AirlineRatings.com, Geoffrey Thomas.

Σημειώνεται ότι η Qatar αναδείχθηκε πρώτη και στην κατηγορία για την καλύτερη business class θέση, κατακτώντας τον τίτλο για πέμπτη συναπτή χρονιά. Η Singapore Airlines αναδείχθηκε ως η αεροπορική με την καλύτερη πρώτη θέση (first class), ενώ η Air New Zealand έχει την καλύτερη οικονομική θέση. Ο τίτλος της καλύτερης premium economy δόθηκε στην Emirates, η οποία σύμφωνα με την αξιολόγηση προσφέρει και την καλύτερη ψυχαγωγία εν ώρα πτήσης. Τέλος, για τρίτη συναπτή χρονιά, η Etihad Airways αναδείχθηκε ως η καλύτερη περιβαλλοντικη αεροπορική εταιρεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση