ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα χέρια Μαλτέζων επενδυτών η Cyprus Airways

Έκλεισε η συμφωνία με τον νέο ιδιοκτήτη, αναμένονται αποφάσεις τις επόμενες ημέρες για ΔΣ και στόλο

Της Μαρίας Ηρακλέους

Στα χέρια Μαλτέζου επενδυτή έχει περάσει τις τελευταίες μέρες το 100% των μετοχών της Cyprus Airways, απορροφώντας τα μερίδια από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, της ρωσικής S7 και της Charlie Holdings εταιρείες κοινών συμφερόντων. Μάλιστα στο νέο ΔΣ των επενδυτών, υπάρχει και κυπριακή παρουσία. Αναμένεται δε το επόμενο διάστημα οι νέοι ιδιοκτήτες να εγγράψουν νέα αεροπορική εταιρεία στην Κύπρο, στην οποία θα μεταφερθούν όλες οι μετοχές.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μαυρόκωστα Chief Operational Manager της εταιρείας, τις επόμενες ώρες θα ληφθούν αποφάσεις σε σχέση με το ποιος θα είναι ο νέος CEO της εταιρείας, τη νεά διευθυντική ομάδα, τον στόλο και το πτητικό της πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας δεν επηρεάζει το όνομα και το λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών, αφού θα παραμείνουν ως έχουν.

Οι αλλαγές στον στόλο

Η εταιρεία αυτή την στιγμή διαθέτει δύο αεροσκάφη ενώ προγραμμάτιζε την προμήθεια ενός τρίτου. Ωστόσο και αυτό το ζήτημα θα οριστικοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για προσθήκη του αεροσκάφους ενδεχομένως τον Ιούνιο.

Αρχίζουν πτήσεις από τον Μάη

Από τον μέχρι στιγμής ανεπίσημο προγραμματισμό προκύπτει ότι θα εκτελούνται δρομολόγια σε Τελ Αβιβ, Βηρυτό, Πράγα, Κιεβο, Ρώμη, Βερόνα Μάλτα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη. Στα δρομολόγια θα υπάρχουν και ελληνικά νησιά ωστόσο οι αποφάσεις δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Μάη. «Περάσαμε ένα πάρα πολύ δύσκολο χρόνο και η συνέχεια του δεν θα είναι εύκολη. Το 2020 ευελπιστούμε ότι θα αρχίσουμε να προχωρούμε σε μια κανονικότητα» σχολιάζει ο κ. Μαυρόκωστας. Επισημαίνει ότι η Cyprus Airways δεν έχει λάβει κάποια στήριξη όπως άλλες εταιρείες του εξωτερικού, ωστόσο βρίσκονται σε επικοινωνία με την κυβέρνηση για στήριξη της εταιρείας από την κυβέρνηση λόγω πανδημίας, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και των αποφάσεων της ΕΕ, ξεκαθαρίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση