ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:46
 

Στη Motor Oil το 100% του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Alpha

Το τίμημα ανέρχεται σε 4,45 εκατ. ευρώ βάσει της αρχικής συμφωνίας των δύο πλευρών, τον Οκτώβριο του 2018

Newsroom Κ, Αθήνα

Συμφωνία για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Alpha ανακοίνωσε χθες η Motor Oil. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε για την απόκτηση της εναπομένουσας συμμετοχής του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, αντί του ποσού των 4,45 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η θυγατρική εταιρεία της Motor Oil, Μediamax Holdings Limited με έδρα στην Κύπρο, κατόπιν πλήρωσης σχετικής συμβατικής αίρεσης της αρχικής συμφωνίας προέβη:

1. Στην απόκτηση του 24,95% των μετοχών εκδόσεως Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.

2. Στην απόκτηση 998 ονομαστικών μετοχών (επί συνόλου 2.000) της Nevine Holdings Limited.

Αμφότερες οι προς μεταβίβαση συμμετοχές κατέχονται από την κυπριακή Alpha Media Group Limited, ελεγχόμενη πλήρως από τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. Το τίμημα ανέρχεται σε 4,45 εκατ. ευρώ και είχε συμφωνηθεί από την αρχική συμφωνία των δύο πλευρών, της 30.10.2018. Το τίμημα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα καταβληθεί στον επιχειρηματία εντός 12 μηνών από την ολοκλήρωση των συναλλαγών των δύο συμμετοχών.

Μετά την υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας, η Mediamax Holdings θα καταστεί μοναδική μέτοχος της Alpha Δορυφορικής Τηλεόρασης Α.Ε. που λειτουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV, με άμεση συμμετοχή 49,9% και έμμεση συμμετοχή (μέσω της Nevine Holdings) 50,1%.

Επιπροσθέτως, μέσω της Nevine Holdings, η Mediamax Holdings θα συμμετέχει με 99,95% στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Ραδιοφωνική Α.Ε. (Alpha 98,9 στην Αθήνα) και με 100% στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος Α.Ε. (Alpha 96,5 στη Θεσσαλονίκη).

Η ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών εξαρτάται από τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία.

Η ολοκλήρωση του ελέγχου της ραδιοτηλεοπτικής επιχείρησης θα κοστίσει περί τα 37,45 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 33 εκατ. ευρώ ήδη έχουν καταβληθεί από τον περασμένο Μάρτιο. Τα περισσότερα από αυτά διοχετεύθηκαν κυρίως για την αποπληρωμή οφειλών της ραδιοτηλεοπτικής επιχείρησης και ως κεφάλαιο κίνησης για την εξυγίανση των οικονομικών του τηλεοπτικού σταθμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 29,5 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για τη διάσωση της ραδιοτηλεοπτικής επιχείρησης και μόνον 8 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των μετοχών ελέγχου των τριών επιμέρους επιχειρήσεων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Επιπλέον 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

«https://www.alphanews.live/cyprus/giannakis-spetsiotis-o-anthropos-poy-diekdikei-gia-toys-hamilosyntaxioyhoys ...»
Αντωνης Φωτεινος  |  08:34

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X