ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην York και Elements Capital πρότζεκτ «villas» από την GoGordian

Tο συγκρότημα των «μισοτέλειωτων» μονοκατοικιών πολυτελείας (villas), ανήκαν στον Όμιλο εταιρειών Kouroushis

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Η York Capital Management (York) και η Elements Capital Management (ECM) (κυπριακών συμφερόντων), ολοκλήρωσαν την από κοινού εξαγορά εξοχικών κατοικιών που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανέγερσής τους στην Πάφο, από την GoGordian.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το συγκρότημα των «μισοτέλειωτων» μονοκατοικιών πολυτελείας (villas), ανήκαν στον Όμιλο εταιρειών Kouroushis, πρότζεκτ το οποίο είχε περάσει στην GoGordian. Υπενθυμίζεται πως η GoGordian είναι η εταιρεία που κατέχει και διαχειρίζεται τα δάνεια και ακίνητα που απέκτησε η Apollo από την Τράπεζα Κύπρου, γνωστό πακέτο δανείων και ως «Helix 1».

Οι ίδιες πληροφορίες της «Κ» θέλουν το αποκτηθέν πρότζεκτ από την York Capital και την Elements Capital να είναι η εταιρεία της Kouroushis που είχε περάσει στην Τράπεζα Κύπρου το 2017 και εν συνεχεία στην GoGordian, ονόματι, Rising City Holdings Ltd. Εκείνο, ήταν ένα πρότζεκτ που συμπεριλάμβανε 16 εξοχικές κατοικίες χτισμένες στο Λατσί, κολλητά στο ξενοδοχείο Anassa. Το αν θα παραμείνει με αυτό τον αριθμό εξοχικών κατοικιών το νέο πρότζεκτ της York και της Elements Capital, ή θα αυξηθούν, παραμένει άγνωστο.

Η τιμή, αν και δεν έχει γνωστοποιηθεί, κυμαίνεται σε ψηλά μονοψήφια νούμερα. Στόχος, βάσει της ίδιας πληροφόρησης, York και Elements Capital να φέρουν διεθνή οίκο και να μετατραπούν σε «branded villas». Το πρότζεκτ θα ξεκινήσει εντός του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα επόμενα 1 – 2 χρόνια, καθώς υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες άδειες, πολεοδομικές και άλλες.

Σημειώνεται δε, πως, το εν λόγω πρότζεκτ δεν θα στηρίζεται στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, αφού ως γνωστόν, έχει καταργηθεί.

Η York και η Elements Capital

Η York είναι διεθνής εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, που διαχειρίζεται 18 δισ. δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία, με κύρια ασχολία τις εξειδικευμένες επενδύσεις. Η Elements Capital Management είναι επενδυτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά των εναλλακτικών επενδύσεων και της οποίας τα κεφάλαια στοχεύουν σε εξειδικευμένες επενδυτικές ευκαιρίες στις αγορές πίστεως. Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί σε αριθμό συναλλαγών τα τελευταία χρόνια. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση