ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στους 550 χιλιάδες οι πελάτες της Ελληνικής

Μερίδιο αγοράς καταθέσεων από 12% σε 32% - Μερίδιο αγοράς καταθέσεων από 12% σε 32%

Newsroom K

Στους 550 χιλιάδες έφτασαν οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας, μετά την απόκτηση της "καλής" Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας, η εξαγορά αναμένεται να επιταχύνει τη στρατηγική της Τράπεζας για ενίσχυση των δραστηριοτήτων της σε όλη την Κύπρο – μέσα από μια διευρυμένη και διαφοροποιημένη πελατειακή βάση. Το υφιστάμενο δανειακό χαρτοφυλάκιό της Ελληνικής Τράπεζας, εστιάζεται σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ με την επέκταση αυτή οι πελάτες τις Ελληνικής Τράπεζας θα ξεπεράσουν τις 550.000, εδραιώνοντας την ως ηγετική τράπεζα στην Κύπρο στον τομέα της λιανικής τραπεζικής. Το μερίδιο αγοράς των καταθέσεων αυξάνεται από 12% σε 32% ενώ το μερίδιο αγοράς εξυπηρετούμενων δανείων τριπλασιάζεταιαπό 7% σε 22%.

Επίσης, η Ελληνική συμπληρώνει πως η ποιότητα του χαρτοφυλακίου βελτιώνεται και ο κίνδυνος του ισολογισμού μειώνεται από την πρώτη μέρα αφού ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων (εξαιρουμένων ΜΕΧ που καλύπτονται από το ΣΠΠΣ) της Ελληνικής Τράπεζας μειώνεται δραματικά από 52% σε περίπου 25% ενώ το ποσοστό των μηεξυπηρετούμενων χορηγήσεων (εξαιρουμένων ΜΕΧ που καλύπτονται από το ΣΠΠΣ) ως προς το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων μειώνεται από 12% σε 5%.

Ταυτόχρονα, ο δείκτης καθαρών δανείων προς τις καταθέσεις της Ελληνικής Τράπεζας ανέρχεται σε περίπου 50%.

Τί μεταφέρεται

H Ελληνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρωθεί και επίσημα η μεταφορά ορισμένων εργασιών, περιουσιακών στοιχείων αλλά και υποχρεώσεων της ΣΚΤ στην Ελληνική Τράπεζα. Η συμφωνία αφορά απόκτηση συγκεκριμένου ισολογισμού της ΣΚΤ ως επίσης και συγκεκριμένωνεργασιών της ΣΚΤ. Τα ενεργητικά στοιχεία του ισολογισμούαποτελούνταιαπό χαρτοφυλάκιο κυρίως εξυπηρετούμενων δανείων, ομολόγων της Κυπριακής Κυβέρνησης και μετρητών.Τα παθητικά στοιχεία αποτελούνται κυρίως από καταθέσεις πελατών.

Με την αναμενόμενη ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στους επόμενους μήνες, η κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας θα ενισχυθεί σημαντικά με τον δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατ. 1 (CET1 ratio) και τον συνολικό δείκτη κεφαλαίων να είναι πέραν του 14% και 17%, αντίστοιχα.

Τι αλλάζει για τον πελάτη

Οι καταθέσεις και οι πιστωτικές διευκολύνσεις των πελατών της πρώην ΣΚΤ μεταφέρονται ως έχουν. Παράλληλα οι πελάτες αποκτούν πρόσβαση και σε δανειακά προϊόντα και τραπεζικές λύσεις που είναι σε θέση να προσφέρει η Τράπεζα, με πολύ ανταγωνιστικούς όρους. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες οι πελάτες μπορούν να αποτίνονται στα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας, στο τηλεφωνικό κέντρο αλλά και στην ειδική ιστοσελίδα www.hellenicbank.com/skt η οποία ανανεώνεται συνεχώς παρέχοντας όλες τις απαραίτητές πληροφορίες.

Πλάνο αφομοίωσης

Η γρήγορη και απρόσκοπτη μετάβαση στη νέα εποχή και η ομαλή ενσωμάτωσή των συστημάτων και του προσωπικού της πρώην ΣΚΤ αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα κατά την τράπεζα, όπως αναφέρει η ίδια. Έχει καταρτιστεί συγκεκριμένο πλάνο αφομοίωσης και συστάθηκε ειδική ομάδα που θα παρακολουθεί την υλοποίηση του πλάνου, η οποία απαρτίζεται από προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας και εξειδικευμένους διεθνώς αναγνωρισμένους συμβούλους οι οποίοι ειδικεύονται σε θέματα εξαγορών και ενοποιήσεων τραπεζών.

Όσο αφορά το προσωπικό, η Ελληνική Τράπεζα απορρόφησε 1.100 άτομα πρώην υπαλλήλους της ΣΚΤ. Το προσωπικό αυτό μαζί με το υφιστάμενο προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας αποτελούν την κινητήριο δύναμη της Τράπεζας για επίτευξη των στρατηγικών στόχων της, μέσα από κοινό όραμα, αποστολή και αξίες.

Ιωάννης Μάτσης: Θα εργαστούμε σκληρά

“H εξαγορά αναμένεται να επιταχύνει τη στρατηγική της Τράπεζας για ενίσχυση των δραστηριοτήτων της σε όλη την Κύπρο, μέσα από μια διευρυμένη και διαφοροποιημένη πελατειακή βάση. Η επέκταση αυτή εδραιώνει την παρουσία της Ελληνικής Τράπεζας στα οικονομικά δρώμενα του τόπου και τηνκαθιερώνει ως την ηγετική τράπεζα στην Κύπρο στον τομέα της λιανικής τραπεζικής.

Με την εξαγορά επιτυγχάνουμε σημαντική βελτίωση στην ποιότητα και δομή των περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας και, ως εκ τούτου, στο χρηματοοικονομικό προφίλ της, επιτρέποντας της να επικεντρωθεί στην επίτευξη των στρατηγικών της στόχων.

Καλωσορίζοντας τους νέους μας πελάτες, θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα εργαστούμε σκληρά ώστε η μετάβασή στην νέα εποχή να είναι όσο το δυνατό πιο ομαλή και ανώδυνη. Το πάθος μας για δουλειά, η αφοσίωση και ο σεβασμός προς τους πελάτες, τους μετόχους, το προσωπικό τους συνεργάτες μας και τον κάθε ένα από εμάς, αποτελούν τις βασικές αξίες με τις οποίες πορευόμαστε - και αυτό ακριβώς σκοπεύομε να συνεχίσουμε να κάνουμε.»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση