ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σχεδόν το 100% των τραπεζικών ψήφισαν «ναι» για απεργιακά μέτρα

Οι υπάλληλοι όλων των Τραπεζών, δεν πρόκειται να δεχθούν κατ’ ουδένα λόγο τους πλεονασμούς και αν χρειαστεί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σχεδόν το 100% των τραπεζουπαλλήλων της ΕΤΥΚ που προσήλθαν στις κάλπες, έδωσαν εξουσιοδότηση στη συντεχνία να προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα εάν κριθεί αναγκαίο.

Συγκεκριμένα, το 99,5% από 5.714 τραπεζουπαλλήλους που έφτασαν στις κάλπες ψήφισαν ναι, 28 ψήφισαν όχι και άκυρο ψήφισαν 3. Κατά την έναρξη των Γενικών Συνελεύσεων απ’ όλους τους προεδρεύοντες έγινε αναφορά στην κα Ζέτα Αιμιλιανίδου με τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση και γρήγορα να επιστρέψει στα καθήκοντα της και την οικογένεια της. Στη συνέχεια έγινε αρχικά ενημέρωση των τραπεζουπαλλήλων για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη στάση της Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της ΕΤΥΚ, "κοινή θέση ήταν ότι, η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας οφείλει να σέβεται τους εργασιακούς θεσμούς του τόπου, να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας και με τις πρόνοιες των υφιστάμενων συλλογικών συμβάσεων".

Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, "με μυστική ψηφοφορία οι συνάδελφοι σχεδόν ΟΜΟΦΩΝΑ (99,5%) έχουν εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας, να προχωρήσει αν και όταν κριθεί αναγκαίο, στη χρήση όλων των μέτρων που έχει στη διάθεσή του, περιλαμβανομένης και της απεργίας".

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα ότι, οι συνάδελφοι όλων των Τραπεζών, δεν πρόκειται να δεχθούν κατ’ ουδένα λόγο τους πλεονασμούς και αν χρειαστεί, με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα, θα αντιδράσουν δυναμικά.

"Τονίζουμε ότι, τα απεργιακά μέτρα ουδέποτε ήταν αυτοσκοπός για την Οργάνωσή μας, σε αυτά όμως μας σπρώχνει η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας με τις ενέργειές της", σημειώνει χαρακτηριστικά η ΕΤΥΚ.

"Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα, η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας θα διαφοροποιήσει τη στάση της και θα αποφευχθούν οι επιζήμιες αντιπαραθέσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, η Οργάνωσή μας, δεν θα έχει άλλη επιλογή από την υλοποίηση της εντολής των Γενικών Συνελεύσεων, για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των μελών μας. Με συντριπτική πλειοψηφία που έφθασε το 99,5%, τα μέλη της ΕΤΥΚ έδωσαν εξουσιοδότηση στη συντεχνία να προχωρήσει σε λήψη απεργιακών μέτρων εάν κριθεί αναγκαίο", καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση