ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συμμετοχή Βοηθού Επιτρόπου Επικοινωνιών στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ανατολικής Συνεργασίας Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών

Δελτίο Τύπου

Ο κ. Πέτρος Γαλίδης, Βοηθός Επίτροπος Επικοινωνιών, μετά από πρόσκληση υπό την ιδιότητα του ως Πρόεδρος της Ομάδας Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Ευρώπης και Μεσογείου (EMERG), συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ανατολικής Συνεργασίας Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (EaPeReg) που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας στις 22 και 23 Μαΐου 2024.

Ο κ. Γαλίδης συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα "Insights on Plans, ongoing Projects and Priorities" όπου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εργασίας και τους στόχους του EMERG για το 2024, καθώς και στο πρόγραμμα εργασίας του ΓΕΡΗΕΤ υπό το πρίσμα των νέων κανονισμών που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκδώσει (Gigabit infrastructure Act, Gigabit Recommendation κ.α.). Επιπρόσθετα, με παρέμβασή του στην ενότητα του Συνεδρίου με θέμα την Διεθνή Συνεργασία, τόνισε τη δέσμευση του EMERG να συνεχίσει να εργάζεται για την ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας στην περιοχή της Μεσογείου μεταξύ των Κρατών Μελών του αλλά και με άλλους διεθνής οργανισμούς όπως την ITU, το EaPeReg και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Περαιτέρω, τόνισε τη σημασία των συνεργασιών σε νέους τομείς της τεχνολογίας που αναφύονται και οι οποίοι σχετίζονται με τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες, όπως η κυβερνοασφάλεια, οι ψηφιακές αγορές και η τεχνητή νοημοσύνη (AI). Ως αποτέλεσμα αυτών των νέων δεδομένων, ο κ. Γαλίδης ζήτησε την αναβάθμιση της αρωγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το EMERG και το EaPeReg στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν τις νέες αυτές προκλήσεις, προβλέποντας ότι η ΕΕ θα αναγνωρίσει νέες, επιπρόσθετες αρμοδιότητες σε αυτούς τους Οργανισμούς.

Τον κ. Γαλίδη συνόδευσε ο αρμόδιος Λειτουργός ΓΕΡΗΕΤ κ. Παναγιώτης Κυριακίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση