ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συναυλία στους δρόμους της καρδιάς!

Η ΟΠΑΠ Κύπρου και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων πρωτοτυπούν

Δελτίο Τύπου

Διαφορετικά θα είναι και αυτά τα Χριστούγεννα λόγω της εξέλιξης την πανδημίας και των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων που δεν επιτρέπουν τη διοργάνωση γιορταστικών εκδηλώσεων με πολυκοσμία. Ωστόσο, η ΟΠΑΠ Κύπρου και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, στο πλαίσιο της διαχρονικής συνεργασίας τους και τηρώντας με σεβασμό τα σχετικά μέτρα, βρήκαν τον τρόπο να στείλουν τα μηνύματα των Χριστουγέννων σε πολύ κόσμο και ιδιαίτερα στους συνανθρώπους μας, που χρειάζονται την αγάπη μας περισσότερο από όλους.

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, τα μέλη του κλιμακίου των χάλκινων πνευστών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου ανέβηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο όχημα και ερμήνευσαν μελωδίες των Χριστουγέννων στους δρόμους της Λευκωσίας, έχοντας βασικό προορισμό τους τα Νοσοκομειακά και άλλα ευαγή ιδρύματα της πρωτεύουσας. Η συναυλία στους δρόμους της καρδιάς, όπως εύστοχα χαρακτηρίζεται η πρωτότυπη εκδήλωση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων και της ΟΠΑΠ Κύπρου, άρχισε στις εννέα το πρωί από το Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου. Οι πρώτες μελωδίες έσμιξαν με το χαμόγελο των παιδιών του Ιδρύματος και έδωσαν χρώμα στην ημέρα τους αλλά και στην όμορφη πορεία τους στο συναπάντημα με την κοινωνία.

Λίγο πιο κάτω, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, εκατοντάδες συνάνθρωποί μας δίνουν τον αγώνα για το πολυτιμότερο των αγαθών, την υγεία. Σχεδόν μόνοι τους, αφού τα περιοριστικά μέτρα δεν επιτρέπουν τις πολλές επισκέψεις. Τους αγκάλιασαν όμως οι μελωδίες των παιδιών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων αλλά και τα μηνύματα πίστης, δύναμης και ελπίδας που φέρνει η Γέννηση του Χριστού.

Τα μηνύματα και οι μελωδίες των Χριστουγέννων συντρόφεψαν και τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου που επίσης στηρίζεται από την ΟΠΑΠ Κύπρου. Επόμενος προορισμός του κλιμακίου των χάλκινων πνευστών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου ήταν το Μακάρειο Νοσοκομείο. Οι μελωδίες έφτασαν ίσα με τους θαλάμους των ασθενών πλημμυρίζοντας από αγάπη και τα δωμάτια του Παιδοογκολογικού Τμήματος. Εκεί όπου δεκάδες παιδιά μας,  περιμένουν με λαχτάρα το φως του Χριστού και τα δώρα του Άη Βασίλη, τα δώρα της ζωής!

Η συναυλία στους δρόμους της Λευκωσίας αλλά και στους δρόμους της καρδιάς άφησε τα μηνύματά της στην πολυσύχναστη οδό Στασικράτους θυμίζοντας σε όλους πως ακόμη και στις πιο δύστροπες εποχές, τα Χριστούγεννα ζουν μέσα στην καρδιά μας. Κι αυτό, τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει. Η πλατεία Ελευθερίας βέβαια, άλλαξε και φορώντας τα γιορτινά της ετοιμάζεται να υποδεχθεί τις πρώτες γιορτές μετά τα εγκαίνια της. Στο πνεύμα αυτό συνέβαλε και το κλιμάκιο των χάλκινων πνευστών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου αφού, κάνοντας το γύρο της πλατείας Ελευθερίας, ολοκλήρωσε εκεί την υπέροχη συναυλία στους δρόμους της καρδιάς!

Η ΟΠΑΠ Κύπρου ευχαριστεί ιδιαίτερα την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, το κλιμάκιο των χάλκινων πνευστών, τον εκπαιδευτή του κλιμακίου, Gareth Griffiths καθώς και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Γιώργο Κουντούρη για την άμεση ανταπόκριση και άψογη συνεργασία τους. Οι μελωδίες τους, πρόσφεραν στους συνανθρώπους μας ένα δυνατό στήριγμα πίστης, ελπίδας και αισιοδοξίας στις δύσκολες στιγμές που περνούμε. Στήριγμα στην τόπο και την κοινωνία μας για πενήντα και πλέον χρόνια και η ΟΠΑΠ Κύπρου, η οποία συμμετέχει στη συντήρηση της παράδοσής μας ως υπερήφανος χορηγός του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Μέσα και από αυτήν όμορφη εκδήλωση, η ΟΠΑΠ Κύπρου μεταφέρει το μήνυμα πως με χαμόγελο και αισιοδοξία θα μπορέσουμε να προσπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες και ανατροπές μας επιφυλάσσει η ζωή.

Σημείωση - Επισυνάπτονται περαιτέρω πληροφορίες για το κλιμάκιο χάλκινων πνευστών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου για την όποια από μέρους σας αξιοποίησή τους.

Το κλιμάκιο των χάλκινων πνευστών με την ευκινησία που το χαρακτηρίζει, έχει ήδη παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια σε εκδηλώσεις διαφόρων σημαντικών φορέων προβάλλοντας και ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητα  τόσο της ορχήστρας, όσο και των ίδιων των παιδιών. Το κλιμάκιο παρουσιάζει ευρείας γκάμας ρεπερτόριο από την εποχή μπαρόκ μέχρι και τη σύγχρονη εποχή, ενθουσιάζοντας με τον θριαμβευτικό του ήχο το κοινό. Το κλιμάκιο έχει εμφανιστεί σε αρκετές εκδηλώσεις παγκύπρια για εταιρείες και φορείς τόσο από τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.

Μέλη Κλιμακίου:
Τρομπέτες: Έλλη Δεσπότη, Μελίνα Κυριάκου, Εβίτα Γρηγορίου, Freddie Griffiths, Andy Brown
Γαλλικά Κόρνα: Χρύσανθος Λουκά, Harry Kallis, Σοφία – Χριστίνα Ερωτοκρίτου, Ιωάννης Ζένιος
Τρομπόνια: Joe Griffiths, Αναστασία Συμεού, Άρης Εργατούδης, Νεφέλη Ερωτοκρίτου
Τούμπα: Θέα Κωνσταντίνου, Νικόλ Χριστοδούλου
Εκπαιδευτής Κλιμακίου: Gareth Griffiths
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιώργος Κουντούρης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση