ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνέρχονται για λήψη αποφάσεων οι συντεχνίες της ΑΗΚ

Κάνουν λόγο για «αόρατα χέρια» που φαίνεται να εμποδίζουν την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί

ΚΥΠΕ

Τα γενικά συμβούλια των συντεχνιών στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ συνέρχονται την ερχόμενη Δευτέρα για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων, κάνοντας λόγο για «αόρατα χέρια» που φαίνεται να εμποδίζουν την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για τα θέματα που αφορούν στην ΑΗΚ.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι συντεχνίες υπενθυμίζουν τις συναντήσεις που είχαν με το ΔΣ της ΑΗΚ και με τους Υπουργούς Ενέργειας και Εργασίας, «κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια καθολικότητα στις απόψεις για τα θέματα του Οργανισμού μας και της Ενέργειας, οι οποίες αγγίζουν τα όρια της συναντίληψης, ως προς το τί δέον γενέσθαι για τη βιωσιμότητα και το μέλλον της».

Τα θέματα που απασχολούν τις συντεχνίες αφορούν στην αποτελεσματική στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού, στην αναβάθμιση/εκσυγχρονισμό του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Δεκέλειας, τις ΑΠΕ στην παραγωγή και προμήθεια της ΑΗΚ, την επιθεώρηση των Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων και την αποθήκευση Ενέργειας.

«Παρ’ όλη την καλή διάθεση και το πνεύμα συναντίληψης που επικρατεί, και παρόλο ότι λήφθηκαν σοβαρές αποφάσεις, αυτές παραμένουν ακόμα στα χαρτιά, επειδή ως φαίνεται, κάποια αόρατα χέρια εμποδίζουν την υλοποίησή τους, ενώ ταυτόχρονα αρμόδιοι φορείς κινούνται σπασμωδικά, δημιουργώντας μια επίπλαστη κατάσταση που μετά βεβαιότητας οδηγεί και συντηρεί το ψηλό κόστος ενέργειας και ταυτόχρονα θέτει την ασφάλεια εφοδιασμού και την επάρκεια παραγωγής σε σοβαρούς κινδύνους, με επιπτώσεις τόσο για τον καταναλωτή, όσο και για την οικονομία του τόπου», αναφέρουν οι συντεχνίες.

Σημειώνουν ότι σεβόμενες τις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους, περιορίστηκαν «στο να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία και χρόνο στον διάλογο, χωρίς δυστυχώς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα».

«Ενόψει των πιο πάνω, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 συνέρχονται στα Κεντρικά Γραφεία της Αρχής στη Λευκωσία τα Γενικά Συμβούλια των οργανώσεών μας για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων», καταλήγουν οι συντεχνίες στην ΑΗΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση