ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Telethon 2024 - «30 χρόνια μιλά η καρδιά»

Δελτίο Τύπου

Το έργο του φιλανθρωπικού θεσμού Telethon και το πρόγραμμα των επικείμενων εκδηλώσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο του «Μήνα Telethon 2024», παρουσίασαν σήμερα κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου και η ΟΠΑΠ Κύπρου.

Ο φετινός «Μήνας Telethon», πραγματοποιείται σε μια χρονιά ορόσημο για τον θεσμό που συμπληρώνει 30 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία της Κύπρου, και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού, τη στήριξη ασθενών με νευρολογικές και γενετικές παθήσεις, καθώς και τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων από επιστήμονες και φοιτητές του Ινστιτούτου, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν άμεση εφαρμογή στους ασθενείς.

«Μέσω των εκδηλώσεων ανθρωπιάς και αγάπης που διοργανώνονται στο πλαίσιο του θεσμού Telethon από το 1994, έχει προσφερθεί στήριξη σε χιλιάδες συνανθρώπους μας», ανέφερε ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής & Ιατρικός Διευθυντής του ΙΝΓΚ, καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, σε δηλώσεις του. Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο κ. Φυλακτού επισήμανε τη δράση του Telethon τα τελευταία 30 χρόνια, σημειώνοντας ότι «η προσφορά του θεσμού είναι αδιάκοπη, μέσω του φάσματος δραστηριοτήτων του, ενημερώνοντας, ευαισθητοποιώντας την κοινωνία και ταυτόχρονα παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε ασθενείς με νευρολογικές και γενετικές παθήσεις.»

Μιλώντας για το έργο και τις δραστηριότητες του ΙΝΓΚ, ο κ. Φυλακτού υπογράμμισε τη σημαντικότητα των ερευνητικών προγραμμάτων που διεξάγονται από το προσωπικό και τους φοιτητές του Ινστιτούτου . Ανέφερε επίσης τη σημαντικότητα των ερευνητικών προγραμμάτων που ασχολούνται με τη μελέτη, διάγνωση και θεραπεία ποικίλων ασθενειών. Μέσω των φοιτητών του ΙΝΓΚ, χρησιμοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους που προσφέρει το Telethon, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών μας.»

Ο κ. Φυλακτού εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς την ΟΠΑΠ Κύπρου για την πολυετή στήριξή της προς το Telethon, καθώς και προς όλες τις εταιρείες που στηρίζουν φέτος τον θεσμό. Επίσης, τόνισε τη σημαντικότητα της συνέχισης της σύμπραξης μεταξύ ΡΙΚ και ALPHA Κύπρου για την προώθηση των εκδηλώσεων του Telethon, καθώς και για τη φιλοξενία του Τηλεμαραθωνίου από τη συχνότητα του ΡΙΚ1 την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Από την πλευρά του ο κ. Πανίκος Βοσκός, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, τόνισε ότι ο κύριος στόχος του Συνδέσμου είναι η εξεύρεση λύσεων για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με νευρομυϊκές παθήσεις. «Το ποσό που έλαβε ο Σύνδεσμος από το Telethon του 2023 ανήλθε σε €110.000. Με αυτά τα χρήματα αγοράστηκαν αναπνευστήρες, οξυγόνο, αναλώσιμα υλικά και τεχνικά μέσα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών μας. Επιπλέον, καλύφθηκαν έξοδα για φυσιοθεραπείες, υδροθεραπείες, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των ατόμων και των οικογενειών τους, καθώς και οικονομική στήριξη για πολλές από τις οικογένειες του Συνδέσμου μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.»

Εκ μέρους της ΟΠΑΠ Κύπρου, ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής, κ. Αλέξανδρος Ντάβος επεσήμανε ότι η συνεργασία με το Telethon παραμένει αδιάλειπτη από το 2012, στηρίζοντας συνανθρώπους μας με νευρομυϊκά, γενετικά και άλλα συναφή προβλήματα, επιδεικνύοντας την αφοσίωσή της στο αγαθό της υγείας που δικαιούμαστε όλοι. «Αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου στη διάγνωση, πρόληψη και στήριξη των ασθενών, η ΟΠΑΠ Κύπρου συνεχίζει να λειτουργεί ως σύμμαχος της κυπριακής κοινωνίας σε όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στην υγεία», ανέφερε ο κ. Ντάβος.

Οι κυριότερες εκδηλώσεις του ΜΗΝΑ TELETHON 2024:

  • Το Σάββατο, 1η Ιουνίου 2024 το Telethon, σε συνεργασία με το Σωματείο Κεραυνός Στροβόλου, θα διεξαχθεί φιλανθρωπικός αγώνας καλαθόσφαιρας στο Γήπεδο Κώστας Παπαέλληνας, με ώρα έναρξης τις 11:00π.μ. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν κρατικοί αξιωματούχοι και προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, παλαίμαχοι και εν ενεργεία καλαθοσφαιριστές, αθλητές της Εθνικής Κύπρου, εκπρόσωποι των ΜΜΕ καθώς επίσης και καλλιτέχνες, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα για τους φίλους του αθλήματος. Γενική είσοδος για το κοινό: 5 ευρώ (παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν). Εισιτήρια θα πωλούνται στην είσοδο του σταδίου. 
  • Την Τρίτη 11 Ιουνίου, στις 21:00 το βράδυ, το πρόγραμμα του ΡΙΚ1 θα ξεχειλίζει και φέτος από αγάπη, καθώς ο Τηλεμαραθώνιος TELETHON επιστρέφει με την καθιερωμένη ζωντανή, μαραθώνια εκπομπή προσφοράς, με στόχο την οικονομική στήριξη των ατόμων με μυοπάθειες, αλλά και την προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Σε αυτή την προσπάθεια, και φέτος ενώνουν δυνάμεις το ΡΙΚ και ο ALPHA Κύπρου, και μαζί θα μεταφέρουν από το πρωί τα μηνύματα του φιλανθρωπικού θεσμού Telethon, προβάλλοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας πληροφορίες και ειδικά αφιερώματα. Το βράδυ ο Σταύρος Κυπριανού μαζί με τη Χριστιάνα Αριστοτέλους, θα υποδεχθούν τους τηλεθεατές, μέσω της συχνότητας του ΡΙΚ1, σε μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη ψυχαγωγία και έντονα συναισθήματα, έχοντας στο πλευρό τους πολλούς καλεσμένους που θα μεταφέρουν ανθρώπινες ιστορίες που αξίζουν τον θαυμασμό μας, αλλά και μηνύματα στήριξης και ελπίδας στους συνανθρώπους μας που το έχουν τόσο ανάγκη στις δύσκολες στιγμές που περνούν. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα πλαισιώσει ο αγαπημένος τραγουδιστής Σταύρος Κωνσταντίνου και η Σάσα Γλυκύ. Το τηλεφωνικό κέντρο που θα λαμβάνει τις εισφορές από το κοινό είναι μια ευγενική χορηγία της CYTA.
  • Την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, το Telethon και η Πρεσβεία της Κούβας στην Κύπρο θα παρουσιάσουν τη φιλανθρωπική συναυλία "A Night in Havana – Jazz Fusion". Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 20:30, στο αμφιθέατρο Πλατύ Αγλαντζιάς, σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και θα φιλοξενήσει τον καταξιωμένο Κουβανό πιανίστα Rolando Luna, πρώην μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Buena Vista Social Club, καθώς και την Κουβανή τραγουδίστρια Marjorie Montero. Οι διασκευές για τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου έχουν επιμεληθεί από τον ίδιο τον Luna και θα εκτελεστούν υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Κουντούρη. Κύριος Χορηγός Εκδήλωσης είναι η εταιρεία ECOMMΒΧ. Εισιτήρια πωλούνται μέσω της Sold Out Tickets.
  • Το Σάββατο 15 Ιουνίου θα διεξαχθεί έρανος από δεκάδες εθελοντές και οργανωμένα σύνολα σε υπεραγορές ανά το Παγκύπριο.

«30 χρόνια μιλά η καρδιά μας»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση