ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

WSJ: Η πετρελαϊκή Shell αναστέλλει επ’ αόριστον όλες τις διελεύσεις από την Ερυθρά Θάλασσα

Ο ενεργειακός κολοσσός σταματά να χρησιμοποιεί τη θαλάσσια οδό της Ερυθράς για τη μεταφορά των φορτίων του, υπό τον φόβο επιθέσεων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Shell πήρε την απόφαση, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Wall Street Journal, να σταματήσει μέχρι νεοτέρας να χρησιμοποιεί τη θαλάσσια οδό της Ερυθράς για τη μεταφορά των φορτίων του, υπό τον φόβο επιθέσεων από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Η κλιμακούμενη ένταση που επικρατεί στην εν λόγω –κομβική για το διεθνές εμπόριο– περιοχή, αναγκάζει τις εταιρείες να ανακατευθύνουν τα φορτία τους, με αποτέλεσμα όμως έτσι να προκαλείται βραχυκύκλωμα στις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι βάλλουν, εδώ και εβδομάδες, κατά δυτικών δεξαμενόπλοιων στα ανοιχτά των ακτών της Υεμένης. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι κατά αυτόν τον τρόπο αντιδρούν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών στη Γάζα.

Ως αντίποινα σε αυτά τα χτυπήματα κατά της διεθνούς ναυσιπλοΐας, Αμερικανοί και Βρετανοί έπληξαν θέσεις των Χούθι, γεγονός το οποίο όμως τώρα γεννά φόβους για νέους γύρους επιθέσεων από την πλευρά των Υεμενιτών ανταρτών.

Με πληροφορίες από WSJ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση